Neler Hakkında Yazıyorum?

23 Nisan 2020 Perşembe

16 Gün 16 Yazı Meydan Okuması >9

Merhabalar.
Bugün lezzetli mi lezzetli yazılar olacak bloglarda.

9. Sandviç sevenlerden misin? Kendi uydurmuş olduğun efsane sandviç tarifini vermek ister misin? Ne de olsa sandviç candır! Ama senin efsane yemeğin başkaysa, onun tarifini ver. Nasıl olsa tarif deneyecek bol bol vaktimiz var.

Sandviçe bayılırım ben. Hele ki tek başınaysam en çok yediğim şey o olur. Tek başıma yemek masasında yemeyi sevmiyorum. Ya bilgisayar başında yiyorum ya da hızlı bir şeyler atıp geçiştiriyorum öğünlerimi. Hiç sağlıklı değil ama ne yapalım ben kalabalık sofraların insanıyım. Tek başıma yemek yemek hüzünlü bir şey benim için.
Özel bir tarifim olmamasına rağmen 'bulabildiğin her şeyi koy' felsefesi üzerine yapılan sandiviçlerim oluyor genelde. Yani benim sandviçimin içinde üç çeşit peynir, salatalık, domates, çeşitli yeşillikler. evde olan ve sürülebilecek her türlü ezme, üşenmiyorsam çekirdeği çıkarılmış zeytin (ama genelde üşendiğim için ayrıca tüketiyorum zeytinleri) ve buna benzer kombinasyonlar görebilirsiniz. Tatlı ve tuzluları genelde sandviçlerde karıştırmam ama çok farklı ikililerim de vardır. Şimdi anlatıp size ıyk dedirtmek istemiyorum ama yemek çeşitleri konusunda hiçbir çekincem yok. Farklı olan her şeye açığım. :)
Aa bir de ayrı bir tarif vereyim. Bazen tavuk haşlayıp onu küçük parçalara ayırdıktan sonra yoğurtla ve baharatla karıştırıyorum. Sonra da ısıttığım ekmeğin arasına koyuyorum. Yanına da meyve suyu... Imm anlatırken bile canım çekti. Bu tarifi Emir Yargın'ın Didiviç videosundan görmüştüm belki biraz farklı olabilir tam hatırlamıyorum ama mutlaka bakıp şans verin derim.
Bugün herkes birbirinin yazılarını okuyup acıkacak galiba. Ben şimdiden yemek yeme isteği ile doldum çünkü.
*
Şu an mutfağa gidip yemek yiyebilecek olduğum için ne kadar şükretsem az. Yarın Ramazan ayı başlıyor. Hem bu zor zamanlarda sıkıntı çeken insanlara destek olmak hem de Ramazan'ın değerinin yaşatabilmek için çevremize daha bir dikkatli bakmayı unutmayalım olur mu? Artık kapımızı kapatıp sadece kendimizle meşgul olduğumuz için bir yerlerde, belki de çok yakınımızda, zorluklarla mücadele eden kişilerin farkına varamıyoruz. Ama benim bu hayatta çok inandığım bir şey var. Sahip olduklarımızın bize verilme nedeni onları başkalarıyla paylaşalım diyedir. Bu her şey için geçerli para, bilgi, yetenek... Bu yüzden hem kendimize hem de çevremize bu telkinleri yaparsak yardımlaşmanın getirdiği o eşsiz iç huzuru yakalarız. Ve emin olun dünyada hiçbir duygu bundan daha iyi hissettirmeyecek. Şimdiden herkese hayırlı Ramazanlar.
Mutlulukla kalın. 

19 yorum:

  1. Tavuklu tarif ilginç duruyor.Ramazan ayı girdiği için bende mutluyum.Ihtiyac sahiplerine bu dönemde daha yardımcı olmamız gerekiyor

    YanıtlaSil
  2. bende bulduğun şeyleri koy feslefsine uyuyorum :)). Tavuk haşlamalı olan da aklımda. kulağa lezetli geliyorr

    YanıtlaSil
  3. Ben de küçükken öyle yapardım. :)

    YanıtlaSil
  4. ramazan hayrıyla gelsin üzerimize inşallah

    YanıtlaSil
  5. Ben de ne bulduysam ekmeğin içine koyanlardanım, hiç şekil şukul şeylerle uğraşamıyorum :D

    Tavuklu tarif de çok leziz duruyor, teşekkür ederiz tarif için :)

    YanıtlaSil
  6. tavuklu yoğurtlu sandiviç gerçekten ilginçmiş. deneyeceğim. :)

    YanıtlaSil
  7. aa tavuk yoğurt baharat mıııı aaa pekiiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denersen haber ver sevdin mi diye. Merak ederim. :)

      Sil
  8. Çünkü hiçbir şeyin gerçek sahibi değiliz, emanetçisiyiz sadece. Dolayısıyla aynı düşünüyorum. Paylaşmalıyız elimizdekileri güzelce..
    Didiviç deyince ilgimi çekti, Lazca'da Didi, büyük demek, büyük sandviç gibi olmuş :)
    Denemeli bi ;)
    Hayırlısıyla gelsin, geçsin Ramazan, bayrama erişelim inşallah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah. Çok doğru, emanet olduklarını unutmamak lazım. :) Tavuğu didmekten didviç diye biliyorum ben ama o da olurmuş. Ne kadar büyük olursa o kadar iyi sandviçte. :D

      Sil
  9. Aaa bak bu konuda benzemiyoruz hiç :)
    Ben tek başıma yiyecek olsam bile şahane masalar kurarım kendime, özene bözene, keyifle oturur yerim :)

    Hmmm yemek konusunda ben de çok fazla midesizim :)) Yani genelde hep çevreme "ıyykkk" dedirtirim. Önüme gelen her tür yemeğe önce bir bakarım sonra ablalarım hep bir ağızdan "haaayır" diye bağırır. Ama naaapıyım o yemek ekmeğin arasına girip sandviç olmak istiyor, rica ediyor benden, kırayım mı :))) Hiç kırmam :)

    Ramazan bilincimiz bu sene biraz değişmiştir diye umuyor ve güzel şeyler yapacağımızı hayal etmek istiyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben her geçen gün insanlıktan umudumu yitirsem de tam olarak vazgeçemiyorum. Dilerim her şey güzel olur. :)

      Sil