Neler Hakkında Yazıyorum?

15 Nisan 2020 Çarşamba

16 Gün 16 Yazı Meydan Okuması >1

Merhabalar.

Sevgili İncirli Kurabiye blogunda gördüğüm meydan okumaya ben de katılmak istedim. Meydan okumanın mimarı Sevgili Ezgi Hanım'ın sayfasına gidip detayları öğrenmek isterseniz buraya bakabilirsiniz. Sorular gerçekten çok keyifli biraz da düşündürücü bence. Hadi bakalım ilk soru ile başlayalım.

1 . Belki aramıza yeni katılanlar vardır ya da olacaktır. Önce birbirimizi tanıyalım. 
Karantina döneminden önce neredeydin nasıl bir yaşam şeklin vardı, şimdi neredesin ne yapıyorsun, günlerini nasıl geçiriyorsun, neler değişti hayatında bu süreçte?

Benim adım Nurefşan. İki sene önce üniversiteden mezun oldum. Bir sene evde sınavlara çalışmakla geçtikten sonra Adana'da okuduğum bölümde yüksek lisansa başladım. Geçen dönem kalacak yer problemi yüzünden geliş gidiş yaparak geçmişti. Yani kısmen evdeydim. Bu dönem ise devlet yurduna yerleştim. Ta ki... korona başlayana kadar. :D Nereden baksanız bir ay kalmamışımdır yurtta. Tatil olunca eve döndüm. Yani sanki evden hiç ayrılmamışım gibi geliyor bana. Şu an derslerim online yapılıyor. Dağ kadar ödevim var. Onun dışında evde lise üçe ve ilkokul bire giden iki erkek kardeşim var. Onların dersi, oyunu derken zaman geçiyor. Annem de hemşire bu arada. Babam emekli olduğu için evde kalabiliyor ama annem hala çalışmak zorunda. Yaşadığımız şehirde vaka sayısı az olsa da insan hep huzursuz oluyor. Tedbiri elde bırakmadan yaşamaya çalışıyoruz bu dönem.

Hayattaki en büyük şükür sebebim ailem olduğu için şu an onlarla olabildiğim için kendimi şanslı sayıyorum. Birlikte kahkahalar atabildiğim, aklıma gelen her şeyi hemen söyleyebildiğim, hiçbir sınırlama olmadan kendim olabildiğim tek yer onların yanı.

Psikolojik olarak çökmüş hissetmiyorum kendimi. İlginçtir ama bazen sanki tüm bunlar gerçek değilmiş gibi geliyor. Yine de dışarı çıkmaktan korkuyorum. Bugün çok bunaldığım için annem ve babam alış-verişe giderken peşlerine takıldım ama arabadan inmek istemedim. Çok zor geldi marketin içinde durmak. Bu hal kalıcı olursa diye endişeliyim. Çünkü kendimde o potansiyel var. Birkaç senedir de evde olmanın verdiği o rehavet kalıcı olabilir. Yine de kendime hiçbir kötü düşünceyi yük etmek istemiyorum. Hep diyorum bu olaylar bitecek ama dönüştüğüm kişi yine benimle kalacak.

İnşallah en kısa zamanda her şey düzelir. Bizlerde bu durumdan ders almış aklı başında insanlar oluruz. Duruma bakınca insanoğlu hala güç peşinde debeleniyor aslında ama bir umut herkesin asıl önemli olanı keşfedeceğine dair inancım var.

Dilerim sizler için de her şey olabildiğince iyi gidiyordur. Kendinize çok dikkat edin.
Mutlu ve sağlıklı kalın. :)

25 yorum:

  1. Aaa bak ben bilmiyordum yurda yerleştiğini.
    Ne zor olmuştur sana, tam yeni düzenine alışacakken yine bir düzen değişmesi.. Neyse sağlık olsun da, hepsi olur, olacak..

    Evde olman güzel, hele kardeşlerinle. Yine ne şenlikli geçiyordur günleriniz😊

    Anneciğine de kolaylıklar diliyorum❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazmadım galiba hiç. Biraz sancılı bir süreçti okula alışmak. Evet sağlık olsun. Oda arkadaşlarım falan iyiydi gidiyordu bir şekilde. Bakalım ileride ne olacak?
      Çok teşekkür ederim. :)

      Sil
  2. İnşallah kısa zamanda düzelecek ve bizler sahip olduğumuz her anın her filizlenen çiçeğin her dalganın kıymetini bileceğiz inşallah

    YanıtlaSil
  3. Seni yakından tanımak çok güzeldi :) Online öğretime geçmek çok daha kötü oldu. Benim de yığınla ödevim var ve yetişmek çok daha zor oluyor :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Evet ya günler geçmiyor gibi geliyor evde ama aslında su gibi akıyor. Çalışmaya başladım ben şimdiden. Bi de şu İngilizce olmasa daha da hızlanacağım ama artık bölümümde Türkçe kaynağın k si yok. :)

      Sil
  4. Her şey bir rüyaymış gibi. ÖZellikle evden çıkmamaya alışınca sanki her şey çok normalmiş gibi gelmeye başlıyor ama maalesef öyle değil :( Sağlıklı günler diliyorum :)

    YanıtlaSil
  5. Özellikle Anneciğine Rabbim kolaylıklar versin inşallah 🙏.. elbet geçer bunlarda Sen sıkma canını ..benim de dört kardeşiz evde şamata bol 😊 gönlünü ferah tut sevgiler canım benim 😊🌸

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol canım. :) İnşallah. Bazı şeyler için zaman gerekiyor.

      Sil
  6. inşallah kısa sürede bu süreci sağlıkla atlatırız...
    Bu arada ne hoş bir ismin var:)))

    YanıtlaSil
  7. Ne kadar güzel bir adın var.

    Online eğitimde başarılar diliyorum :))) Online eğitim vermek de zormuş, iki cümlemden biri beni duydun mu demek oluyor:)
    İlerleyen günlerde görüşmek üzere

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. :) Evet bizim hocalar da öyleler özellikle soru sorduklarında oluşan o sessizlik anında. :D

      Sil
  8. Sağlıkçı çocuğu olmak zor bu dönemde. Hem risk var, hem de korku kadar hüzün de olabilir insanın içinde. Sağ olsunlar, var olsunlar :) Genelde "sağlıkçılar" deyip geçiyoruz, ama onların ailelerine de parantez açmak gerekiyor. Çabucak ve sağ salim geçsin bu günler :) Neşeli ve sağlıklı sevgilerle :)

    YanıtlaSil
  9. Doğru söylüyorsun insan her zaman pozitif kalamıyor ama diğer türlüsü daha büyük sıkıntı. İnşallah ferahlığa kavuşuruz yakında. Teşekkür ederim. :)

    YanıtlaSil
  10. Nurefşan, "olaylar bitecek ama dönüştüğüm kişi yine benimle kalacak" cümleni çok beğendim, çok şey söylüyorsun bu kısa ve öz anlatımınla. Allah hepimizin yardımcısı olsun özellikle de anneciğinin. Derslerinde başarılar dilerim canım. Sevgiler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Amin inşallah. :) Sevgiler.

      Sil
  11. Çok güzel yazmışsın. Dediğin gibi umarım her şey kısa sürede biter

    YanıtlaSil
  12. Nurfeşan adını hiç duymamıştım.çok güzel ve ilginmis bir isimmiş.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yeni yeni yaygınlaştı. Çok çekiyorum aslında ismimden küçükken hiç sevmezdim. :)

      Sil
  13. derslerde ve kardeşlerinle kolaylıklaar :) ay annene dee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim deep'ciğim. :D :-*

      Sil