Neler Hakkında Yazıyorum?

20 Nisan 2020 Pazartesi

16 Gün 16 Yazı Meydan Okuması >6

Merhabalar.

6. Son günlerde sana ilham veren ne okudun, izledin, gördün ya da dinledin? İster listele, ister tek tek anlat. Senin yaratıcılığına kalmış. 
Hmm... şu an için bana zor gelen bir soru. Çünkü aklıma hiçbir şey gelmiyor desem yeridir. Bakalım bakalım biraz düşünelim. Aslında her okuduğum ya da izlediğim şeyden bambaşka bir hikaye çıkarma hissiyle dolu olurum. Gece uyumadan önce o hikayeleri kafamda değiştirip bambaşka karakterler yaratırım. Ama hiçbir zaman ciddi şekilde oturup bunları kağıda dökmediğim için somut olarak bir varlıkları da yok.
Şöyle bir odama baktığımda yakın zamanda yaptığım ve kurumaya bıraktığım seramikleri görüyorum. Onları yapmadan önce Pinterest ve İnstagram'da takı modellerine bakmıştım ve hoşuma gidenleri bir kağıda çizip seramik hamurumu elime almıştım. Galiba bunu söyleyebilirim. Eğer yapmak istediğim bir iş varsa öncesinde yapılmış modellere bakıp fikir yürütüyorum. Bu sonucun daha kontrol edilebilir olmasını sağlıyor. Ama benim bu kontrolüm genelde boyama aşamasında kayboluyor. Renkleri karıştırdıkça o da güzelmiş bu da güzelmiş diye diye kafama göre bir şeyler yapıyorum.
Pek sorunun istediği gibi bir cevap olmadı ama gerçekten bu konuda kafam bomboş. Biraz da bu yazıyı yazmadan hemen önce üzerinde çalıştığım makale ödevinin etkisi de olabilir bunda. Hadi ben kaçar ders beni bekliyor. :(
Mutlulukla kalın.

21 yorum:

  1. olsun 😊 Allah zihin açıklığı versin inşallah canım benim sevgiler 😊🌸

    YanıtlaSil
  2. Kurudukları zaman görmek isterim🌸 Renkleri de karıştırmaya devam et bence. Bazen bazı şeylerden kontrolden çıkması daha güzel olabilir, özellikle sanatta. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kurudular bu hafta sonu boyarım sanırım. Atarım o zaman bloga. :)

      Sil
  3. Ay bende sınava çalışmakla başım arada 😄 gereken ilgiyi pek veremiyorum bloğa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kolay gelsin. :) Öyle oluyor ya maalesef.

      Sil
  4. Nasıl ürettiğini anlatmışsın işte, bundan ala ilham yazısı mı olur :))
    Kolay gelsin sana ♥

    YanıtlaSil
  5. olsun kafası boşken bu kadar yazabilmek de bir ilhamdır bence

    YanıtlaSil
  6. teşekkür ederiz kolay gelsin sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Bence heryerde ilham var, sadece farkında değiliz. Yaptıklarımıza etkisi oluyor :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız bazen aklımıza takılıp kalıyor bir anda ortaya çıkıyorlar. :)

      Sil
  8. İyi bari. Teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  9. Aaa bitince paylaşsana, eminim çok güzel olmuştur. Bir kere çok güzel bir resim yapmıştın pastel, sana özenip ben de elime almıştım, baktıkça seni hatırlıyorum :)

    Ah ödevler, hem onlara hem meydan okumaya yetişmek çok zordur, buna rağmen iyi başarıyorsun. Kolaylıklar diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim. :) Çok teşekkür ederim. Paylaşırım tabii. Ben kendi performansımdan hiç memnun değilim aslında umarım başarırım şu ödevleri. :I Teşekkür ederim. :)

      Sil