Neler Hakkında Yazıyorum?

22 Aralık 2020 Salı

She's Dating the Gangster - Film

Merhabalar.
Netflix'te dolaşırken yeni gelecek yapımlar arasında daha önce Youtube'tan izlediğim Filipin dizilerini gördüm bugün. Aa Netflix'te Filipin yapımları da var demek diye girip neler varmış diye bakınmaya başladım. O sırada ismi dolayısıyla gözüme bu film çarptı. Başta fragmanı hoşuma gitmediği için izlemek istemedim ama sonra ders çalışmak için istek duymadığımı ve bir şeyler izlemezsem sosyal medyalar arasında gezinilen bomboş bir zaman olacağını bildiğimden izleyeyim dedim. Netflix'te sadece İngilizce alt yazısı vardı. Beynimi yormayayım, canım beynim, mottosundan yola çıkarak Türkçe'sini araştırdım. Şansıma varmış da. Hemen açtım izlemeye koyuldum. Klişe bir konuydu ama ben zaten böyle konuları severdim. Sürekli sırıtarak izliyordum ki sonlar da beni bir ağlattı bir ağlattı. Şimdi bile o sahneyi görünce ağlamak istiyorum. Linkini koyacağım izlemenizi çok isterim. Hala kalbim sızlıyor hatırladıkça.

Konusu ile başlayalım ve spoilerla devam edelim. :D
Filmimizin başında Kenji isimli bir adam kardeşinin düğününde konuşma yapıyordur. Her şey güzel giderken oğlu Kenneth ortalığı karıştırır ve düğün mahvolur. Babası ile hırçın bir konuşma yapan Kenneth ona 'keşke annem yerine sen ölseydin.' der ve gider. Sabah babasının bindiği uçağın kaybolduğunu haber veren bir telefon gelir. Apar topar hava alanına bilgi almaya gelen Kenneth orada babasının kızı olduğunu iddia eden biriyle karşılaşır. Kelay ismindeki bu kız elinde babasının ve kendisine benzeyen bir kadının resmini gösteriyordur. Yanına gidip onun kendi babası olduğu söyler. Bunu duyan kız sakladığı sırrı Kenneth'e anlatır ancak bir şartı vardır. Babasından haber alınca kendisine de söyleyecektir. Kenneth bunu kabul etmeyince kız onun peşine takılır ve ikisi birlikte babasının olabileceği şehre onu aramaya giderler. Yolda da resim hakkındaki gizemden bahsederler. Kenneth bu yolculukta babası ile ilgili hiç bilmediği şeyler öğrenirken bir yandan da son konuşmalarının pişmanlığını yaşıyordur.

Filmde geçmişteki karakterlerin gençliğini Kenneth ve Kelay'ı oynayan oyuncular canlandırıyor. Gelin şimdi ayrıntılı konuşalım bu filmi.

 ***Spoiler***
Aslında Kelay adamın kızı değildir. Elindeki resim teyzesi ile Kenneth'in babasına aittir. İkili üniveristede tanışmış ve aşık olmuşlardır. Kelay'a göre kader onları bir araya getirse de kötü bir zamana denk geldiği için ayrılmak zorunda kalmışlardır. Şimdi ise Kelay'ın tek istediği kalp yetmezliği olan teyzesi ölmeden önce onu büyük aşkıyla görüştürmektir. Hem de bu büyük aşkın neden bittiğini öğrenmek istiyordur. 

Geçmişteki ikilimizin hikayesi ilk olarak Kelay'ın teyzesi Athena'nın çağrı cihazına gelen mesajlarla başlar. Birisi sürekli ona 'Bee' diyerek onu affetmesini istiyordur. Artık mesajlardan sıkılan kızımız 'her zaman ki yerde' onunla buluşmasını ister.

Orası bir bilardo salonudur. Şans eseri arkadaşları ile oraya giden Athena ona mesaj atanın Kenji olduğunu anlar. Eski kız arkadaşı ile aynı isme sahiptir ve bu yüzden Kenji yanlış kişiye mesaj atıyordur. Salonda Kenji onun yüzünden dayak yiyince suçlu hisseder.
Kenji de yanlış kişiye mesaj attığını anlamıştır. Buna karşılık Athena'dan eski sevgilisini kıskandırmak için sahte kız arkadaşı olmasını ister. Kabul edene kadar o ve belalı arkadaşları Athena'nın hayatını zorlaştırmak için her şeyi yaparlar. En sonunda kendini atmakla tehdit edince Athena kabul eder. Ve sahte sevgililik başlar.

Beyimiz kötü çocuk ya hep kafasına göre davranır. Yüzüne tişörtü atar ve giy der. *gözdevirenemoji*
Athena tişörtü giyip gelince bir de bakarız şapşik çift tişötü almış. *gözlerindenkalplerçıkanemoji*

Athena'nın sakladığı bir sır vardır. Kalbi çok zayıftır ve bu aşk olayları onu yoruyordur. Ama bunu Kenji'ye söyleyemez ve anlaşmayı bitirmek istediğini söyler. Kenji kabul etmeyince de ona aşık olmaya başladığını söyler. Kenji 'ben de sana aşığım' deyince bunlar gerçekten çıkmaya başlarlar.

Sevgilisi ona dönene kadar saçlarını kesmeyeceğini söyleyen Kenji saçlarını kestirir ve yeni bir sayfa açılmış olur hayatında.
Meşhur resim de burada çekilmiştir. 

Kenneth eskiden olanları dinledikçe babasının hislerinin daha çok farkına varır. Ve son söyledikleri için pişmanlığı artar. 


Kenji ve Athena bu dağa gelip yeniden buluşma sözü vermiştir. Hatta burada evlenelim der Kenji Athena'ya. Kızımız üzgündür ama söz verir yine de. İşte yıllar sonra Kenji oğluyla yaptığı o kavgadan sonra bu dağa gelmek istemiştir ve yolda uçaktan haber alınamaz olur. 
Şehre gelince Kelay, Kenneth'in annesinden teyzesi ve Kenji'yi buluşturmak için izin ister. Tabii Kenneth 'ne kadar da iyi yürekli bir kız' bakışları atar ona.
Yolda ikili eskilerden Lucas adında biri ile karşılaşırlar. Bu kişi bizim eski aşıkların okulunda okuyan biridir. Ayrıca Kenji'nin eski kız arkadaşının da onlar ayrıldıktan sonra çıktığı kişidir. İkilinin nasıl ayrıldığını biliyordur. Çocuklar anlatmasını isteyince de biz ikilinin ayrılma nedenini öğreniriz. Meğer Kenji'nin eski kız arkadaşı da mide kanseriymiş. Beni o halde görmesin diye ondan ayrılmış. Ama kız kötüleşince annesi Kenji'yi arayıp olanları anlatmış ve 'onun yanında olursan yaşamak için umudu olur.' diyerek ondan bir iyilik istemiş. 

Athena bunu öğrenince ne kendi hastalığından bahsedebilmiş ne de yanında kalmasını istemiş. Abigail'in yaşaması için Kenji'den vazgeçmiş. Ve iki aşık severek ayrılmak zorunda kalmışlar. Athena ve ailesi yurt dışına yerleşmiş. Kenji ve Abigail evlenmişler. Daha sonra Kenneth doğmuş. Kenji'nin deyimiyle 'hayatındaki boşluk onun doğumuyla biraz olsun dolmuş.'
Kenneth, babasının yanına gidip onu sağ sağlim bulsa da yolda teyzesi fenalaştığı için eve dönmek zorunda kalan Kelay'a bir söz vermiştir. Babası ve teyzesini buluşturacaktır. Ve babasının üniveristedeki arkadaş grubunu toplar. 'Sana birini getirdim, artık özlemin bitiyor' der ve kapı açılır. İçeriden Athena çıkar.
Herkese gülücükler atarken Kenji'yi görünce dona kalır. Gözlerinde özlem vardır. Aynı şekilde Kenji de sarsılmış bir şekilde ona yaklaşır. Buraya sahnenin Youtube videosunu koyuyorum. Mutlaka izleyin o kadar dokunaklı ki. Birbirlerine bakışlarında ben bittim zaten. Tüm sahne boyunca ağlayıp durdum. Bu kısımları yazarken bile gözlerim doluyor. Pıtır pıtır yaşlar dökülüyor. Neden bilmem kavuşulamayan aşkalar beni çok etkiliyor böyle. Sanki içimde hissediyorum o acıyı, geçmişin gözünün önüne gelişini, kaybedilen zamanı ama elden gelen bir şeyin olmaması hissini. 




Athena ona baktığında o genç çocuğu görmüştür. Yılların hasreti nihayet bitmiştir.


"Bana nasıl bu kadar uzun yaşadığımı sordular. Her girdiğim ameliyattan sağ çıktığımda onlara seni yeniden görecek olma umudumu asla kaybetmediğimi söyledim. O gün geldiğinde sana aşkımın beni hayatta tutuğunu söyleyecektim. Bu kadar senedir hayatta kalmamın nedeni sensin. Tanrı bana seni yeniden görebilme fırsatı verdi."

"Seni gördüm, Kenneth'le birlikteydiniz. Çok mutlu görünüyordun.Sonunda tamamlandın. Gözlerimle gangsterimin büyüyüşünü izledim, baba oluşunu. Bu hepsine değdi."

En sonunda genç çiftimiz Kelay ve Kenneth de birlikte oluyorlar. Bu kısımlar çok tatlı. Kelay'a bir telefon gelir ve Kenneth'in uçağının babasınınki ile aynı yerde kaybolduğunu söylerler. Kelay yine koşa koşa hava alanına varır. Orada arkadaşının durumunu öğrenmek istediğini söyler. Daha yakın ilişkideki kişiler hakkında bilgi verildiği söylenince de erkek arkadaşım kayıp diye ağlamaya başlar. Öncekinde olduğu gibi gazeteciler etrafını sarar, erkek arkadaşını tarif et derler. O da başlar şöyle yakışıklı, böyle havalı, öyle seviyorum, böyle seviyorum diye. Ama işte bir terslik vardır. Hava alanındaki herkes önceki ile birebir aynıdır. Derken Kenneth çıkar arkadan ve sözlerini geri alamazsın der. Bu arada telefondaki de Kenji imiş. Baba-oğul böyle bir sürpriz hazırlarlar yani. Ve ikilimiz kendi aşk hikayelerini yazmaya karar verirler.

Bir de not oyuncular anca bu kadar yakınlaştılar film boyunca. Yani Filipin'i bilmesem neyse de bir kissi bile çok gördüler resmen. :D

Neyse artık yapacak bir şey yok. Biz naif seviyoruz hem. :D


 ***Spoiler Son***

İşte böyle filmin her bir yerini anlattığım spoilerdan sonra demem o ki; klişeyi seviyorsanız, klişe olsun ama hikaye de katmanlı olsun, kah güleyim kah acı çekeyim, her şey bana aşkı hissettirsin işte bu film size göre. Açın izleyin. Ben çok memnunum izlediğim için. Duygusal mazoşits kişiliğim de bol ağlamalı sahne bulmanın keyfini sürüyor. Artık ağlamak istediğinde açıp açıp olmayan aşkının acısını çekmek için o sahneyi izleyecek. (Yapıyorum arada öyle şeyler. *nojudge*)

Sıra geldi linklere. Dediğim gibi Netflix'te İngilizce altyazı ile mevcut. Türkçesini ise buradan izleyebilirsiniz. Umarım hoşunuza gitmiştir. İzlemeyi düşünenlere şimdiden iyi seyirler. Ben bu postu yazarken çok eğlendim. Umarım okuyanlar da keyif almıştır.

Mutlulukla kalın.

8 yorum:

  1. Filipinliler affetsin ama ben çok gülüyorum onlar konuşurken :D
    Romcom severiz. Uzun yorum da severiz hele güzel yazılmışlarsa. Yazınızın bir başını bir sonunu okudum üzgünüm. İzleyince baştan sona okuyacağım ama :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler yorumunuz için. :) İlk duyduğumda ben de gülmüştüm. Özellikle benzer kelimeler yakalayınca çok şaşırmıştım. Ama zamanla izledikçe alıştım. :)

      Sil
  2. Komik bişeye benziyor, netflixden ekran görüntüsü nasıl alıypsun yaaa ben bazen gördüğüm objeleri kaydediym istiyorum tasarım fikri olarak ama edemiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Romantik komedi ama dram tarafı da var. Yine de insanı son anda bile gülümsetiyor. :)
      Netflix'te telefona indirdiğim videoyu internet kapalı izlerken ekran fotosu alabiliyorum. Onun dışında pc den normal şekilde izlerken aldım ben buradakiler. Öyle de oluyor. Ama normal şekilde izlerken telefondan alamıyorum. Altyazı görünüyor ama kalan kısımlar siyah çıkıyor.

      Sil
  3. Klişeler her zaman güzeldir :))
    Filipinlilere bir ara ben de selam çakayım en iyisi ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler yorumunuz için. :) İyi seyirler dilerim.

      Sil
  4. avatarınız yani hakkımda sayfadaki resminiz çok cool! duruyor. :) bende beklerim sizi bloguma.

    YanıtlaSil