Neler Hakkında Yazıyorum?

18 Mayıs 2020 Pazartesi

Witch Yoo Hee - Dizi

Merhabalar.
Aslında şu an ders çalışmam lazım ama nereden başlamam gerektiğini bilmediğim için başına geçmiyorum. Çok saçma bir bahane ama öyle. Bazen kafamda plan yapamıyorum nasıl çalışacağım konusunda ne yazık ki. O yüzden dedim bari dizi yazılarına birini daha ekleyeyim.
Dizimiz 2007 yapımı bir romantik komedi. Han Ga In baş rolde. Ve görebileceğiniz en kötü oyunculuk performansına sahip. :) Yine de karakteri soğuk biri olduğu için fazla sırıtmamış. Ben yine seneler seneler önce izledim bu diziyi. Bir ara 'cadı' isimli dizilere takmıştım. Ama iyi ki izlemişim diziden çok güzel ostlar kaldı geriye. Hala dinlerim.
Konusuna gelirsek, Ma Yoo Hee babasının reklam şirketinde yönetici olarak çalışan biridir. Çok soğuk ve çalışanlarına karşı sert olduğu için cadı lakabını almıştır. Giyimi tek süze ve modadan uzaktır, çıktığı buluşmalar hep fiyaskoyla sonuçlanır ve bu durumla baş etmenin yollarını arar. Bu sırada Chae Mu Ryong ile yolları kesişir. Daha önce arkadaşı yerine Yoo Hee ile randevuya çıkan bu genç adam suratına yediği su bardağı ile kala kalmıştır. Bu da yetmezmiş gibi daha sonra Yoo Hee'nin arabasına çarpar ve ona borçlanır. Böyle kötü karşılaşmalar yaşayan ikili olumsuz başlayan ilişkilerini sürdürmek zorunda kalırlar. Mu Ryong, Fransız mutfağı üzerine kariyer yapmak isteyen bir aşçıdır. Ancak ailesinin onu desteklememesi ile zorluklar yaşamaktadır. Yoo Hee'ye de borçlanınca borcuna karşılık onun hizmetçisi ve ilişki koçu olur. Giyiminden davranışına verdiği tavsiyelerle Yoo Hee'ye hayalindeki gibi bir aşk hayatı yaratmaya çalışırlar. Bu sırada beyimizin kız arkadaşı da vardır tabii. Dizide kıza çok yazık olduğunu düşünsem de, Mu Ryong ve Yoo Hee'nin yakınlığı kızı çokça rahatsız etmektedir. Tabii daha sonra Yoo Hee'ye parası için yaklaşan ilk aşkı ve yurt dışından gelen ünlü şefin Yoo Hee ile çocukluk arkadaşı çıkması ile birlikte bu bir grup insan arasında komedi, aşk, drama tadında bir hikaye izleriz.
Ben o zamanlar sınırlı dizi kapasitemle beğenmiştim diziyi. Eski telefonlar, eski moda anlayışı, o eski dizilerdeki gri rengi :D -nedense bana öyle geliyor- hoşunuza gidiyorsa şans verin derim. Ama çok da bir şey beklemeyin sonu başından belli eğlenceli bir romantik komedi. Diziyi izlemeseniz bile müzikleri dinlemenizi öneriyorum. Benim favorim Memories. Mu Ryong'un kız arkadaşını oynayan kişi söylüyor ve sözlere bakınca karaktere tam uyuyor diyebiliriz.
Evet böyle böyle yazmak istiyorum eskiden izlediğim dizileri. Umarım hoşunuza gidiyordur. Belki bir fikir olur dizi arayanlar için de. Şimdi gideyim de derslere bakayım biraz nereden başlamalı, nasıl çalışmalı?
Mutlulukla kalın.

4 yorum:

  1. Ders çalışma konusunda ben de aynı durumdayım, bugün hiç çalışamadım, boşa geçen bir gün :D Romantik komediler kafa dağıtmak için güzel oluyor, eski dizileri de seviyorum. Teşekkürler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çalışmayınca suçluluk duyuyorum. Azar azar bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Bazen gün içinde pek çok şey yapmış olsam da derslerime bakmadıysam gece boyu düşünüp duruyorum. Çok kötü bir şey ya. Keşke hırslı insanlardan olsaydım ama h'si bile yok. :(
      İçimi döktüm biraz. :D Rica ederim. :)

      Sil
  2. ah en sevdiğim kore dizileri türlerinden yaniiii peki olabileer, hadi çalış artık amaaa, kolaylıklaar başarılaar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. :) Çalışıyorum çalışıyorum merak etme. Arada bir yokluyor tembellik ama direniyorum. :D

      Sil