Neler Hakkında Yazıyorum?

2 Şubat 2017 Perşembe

Nowhere Boy - Manhwa (Webtoon)

Merhabalar.
Dün daha önce okuduğum mangaları bir toparlayayım da yazayım bloğa bir şeyler derken kardeşim gördü ve 'Abla ne çok okumuşsun. Manga canavarı olmuşsun sen(!)' falan demeye başladı. Ben de 'Harbi okumuşum. Ee.., şimdi yazmak zamanıdır.' deyip gün içinde yaptığım kaçamakla buradayım. Bu günki webtoonumuz için aldığım ekran görüntülerini düzenlerken anlık bir Naruse'ye denk gelmem ve gözlerinde kalplerle kyaa~ diye bir müddet kalmam üzerine dalga konusu da oldum. Sabah beni adını bir türlü hatırlayamadığı biricik Naruse'mle uyandırmaya çalıştı. Oda da bağıra bağıra adını söylüyordu. Ne dediğini başta anlayamasam da sabahları hemen kendine gelebilen biri olduğum için Naruse demeye çalıştığını anladım. İşte böyle benim tatilim de bu iki yakışıklıyla hiç lmadığı kadar hareketli geçiyor.
Neyse efendim çok çene yaptım. Dilim şişmiş sanırım ara vermekten. Öncelikle size manhwa ne demek onu anlatmakla başlamak istiyorum. Manhwa, Kore'de yayınlanan çizgi diziler ya da mangalar denilebilir. Webtoon ise internette paylaşılan çizgi dizilere deniliyor. Teknik olarak mangayla aynı ama az çok ilgili olanlar bilir Japonya'da ve Kore'de olan dizi, film, çizgi dizi vb. şeylerin konu skalaları farklılık gösterir. Ancak bu bir uçurum yaratmıyor. Odak noktaları farklı diyelim.
Bu webtoonun yazarı-çizeri Jung Pil Won. Family Man adlı çalışması da çok güzel. Tavsiye ederim. Ben okul zamanı yoğunluktan sadece başlarını okuyabildim ama tamamen bitirdiğim bir gün onu da yazmayı çok isterim. Nowhere Boy 'un konusuna gelirsek; Kore'de yapılan bir şarkı yarışmasının parodisi ile başlıyor. Ayakta Kalma Ben Mutsuzum. Dünyanın en mutsuz insanı seçilecek ve Tanrı'dan istediği bir şey gerçek olacaktır.
Baş karakterimiz Lee Hyun finale kalmış ve son soru olan 'ben...' ile başlayan kısma öyle bir cevap vermiştir ki dünyanın en mutsuz insanı seçilmiştir. Ve Tanrı'dan dileği ise dünyanın sonudur. 



Diğer yandan Oh Duk Hee mutsuz insanlarla ilgili manhwalar yazmaktadır. Lee Hyun'nun dileğinden sonra Tanrı tarafından onu vazgeçirmek için görevlendirilir. Bu işte de özel oluşturulmuş 12 havari denilen bir ekipten yardım alacaktır. Lee Hyun'un okulunda özel yetenekli sınıfın öğretmeni olarak girer ve macera başlar.



Lee Hyun'un mutsuzluğu öyle bir boyuttadır ki sürekli ona zarar verecek formlara dönüşür. Oh Duk Hee ve 12 havari de bu saldırıları engellemeye ve Lee Hyun'u mutlu etmeye uğraşırlar. Bunlar olurken biz de Lee Hyun'un mutsuzluğu, Oh Duk Hee'nin geçmişini ve Tanrı'nın ergence mesajlarını okuyup manhwaya kapılıp gideriz. Gelelim spoi kısmına bu arada küçük bir hatırlatma belki bilmeyenler vardır. Mangalar sağdan sola, manhwa ya da webtoonlar ise soldan sağa okunur. Ve hepsi de bizi hayal alemlerinde gezdirerek çizim yapmalıyım diye heveslendirir. :)
-On iki havariyi kısaca özetlersek;
-Oh Duk Hee'nin neden seçildiğine gelirsek. Zamanında aynı format mutlu insanlar için de yapılmış ve bizim şaşkın öğretmen de katılmış. Yedinci olan kızımızın konuşması Tanrı'yı çok etkilemiş olmalı.
-Peki ama durduk yere insan mutlu olmaz. Oh Duk Hee mutsuz oğlumuzu mutlu etmek için yazdığı manhwalardan yola çıkar ve iki takım kurulmasını ister. İşte böyle;
-Ee.. sadece takımlar kurarak olmaz biraz da araştırma lazım değil mi?
İnternet araştırması

Gizlice fotoğraf çekme

Sorup soruşturma
-Unutmadan aslında manhwa yazarı olan kızımız okula özel eğitimli hoca olarak girmişti. Eşitlik isteyen öğrencilerin gazabından da kurtulamadı tabi ki.

Asıl sınıf böyle olunca gerçek öğrenciler kızımızı epey zorlamıştı.

Ay ben de aynen bu durumdayım. :S
-Ama bu işin bir iyi yanı da Lee Hyun'u gözlemleme şansı yakalaması. Ah bir de yüzünü gördüğü kısım var ki...


-Bu da Tanrı'yı iplememenin cezası. :D
-Komik bir şey daha göstereyim ve sizi drama doğru alalım.
Ben sıkı bir ay savaşçısı hayranıyım. Çocukluğumun çizgi filmi o benim ama burada Somi'nin halleri direk onu aklıma getirdi. Bayağı da güldüm açıkçası.
-Yağmur yağdığında olanlara bir göz atalım mı?



"BEN YOKUM"
-Bazen tek bir dokunuş tüm o yapılanlardan daha iyileştiricidir. Sana hissettirdikleriyle, 'yalnız değilsin' deyişiyle ya da samimiyetiyle...


-"Ben mutsuzluğu yiyen bir canavarım."
-En yakını üzer insanı, başkası değil.



-Tebrikler, yeniden doğdunuz. Artık daha mutlu yaşayın.

-Yanında olan iyi insanlar bazen mutsuzluğunu da paylaşırlar.


Burası çok güzeldi. Bir şeyler eksik diye düşünen Oh Duk Hee en güzel şekilde resmi tamamladı.
-Bir tane daha Oh Duk Hee'den;

İlaçlara ifade yapmak çok hoş gözüküyor. İlaç içmeyi hiç sevmeyen biri olarak yani...
-Bir de Ayakta Kalma Ben Mutluyum kazananını görelim. İşte kazanan kızımız. Havarilerden biri;
Kız kazanınca 'her şey bu haliyle çok güzel, bir şey istemiyorum' diyor. Herkes onun deli olduğunu düşünüyor. Sonradan ortaya çıkıyor ki kız zaten deliymiş. Bana biraz bu dünya da mutlu olmanın yolu biraz delirmekten geçiyor denmek istenmiş gibi geldi. Ne diyelim, çok haklı.
-Zaman geçtikçe Lee Hyun mutlu olmamaktadır. Ama ortada bir de dilek var: Dünyanın sonu.
Dünyanın sonu başlamıştır. Öncelikle yer çekimi yok olmuştur benim kaldığım bölümde de yine böyle bir felaket oluyordu o yüzden çok merak ediyorum. Çeviri gelse de okusak.
-Kapanışta da Oh Duk Hee'nin anlamlı sözleriyle veda ediyoruz. Hepimiz değerliyiz, kendinizi sevin.


İşte ben böyle güzel ve anlamlı bir manhwa okudum. Okurken de çok eğlendim. Böyle bir arayış içinde olanlar varsa okuyun mutlu olacaksınız.
Mutlulukla kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder