Neler Hakkında Yazıyorum?

6 Temmuz 2016 Çarşamba

Horimiya - Manga

Merhabalar.
Yine bir manga tanıtımı ile karşınızdayım. Şurada bahsettiğim manga gibi bu da çok çok sevdiklerim arasında.
Konusuna gelecek olursak; Hori Kyoko okulda oldukça başarılı, çok güzel ve dolayısıyla popüler bir kızdır. Ancak okul bitip de aceleyle eve gittiğinde onu orada bekleyen başka bir hayat vardır. Ailesinin işleriyle çok meşgul olmasından dolayı hem küçük kardeşine bakıyor hem de ev işlerini yapıyordur.
Annesi gece nöbetine bile kalan biri olarak ben de evde aynen Hori gibiyim. :'(

Liseli olmasına rağmen bir kere bile arkadaşlarıyla gönlünce gezememiş, hayatı boyunca indirim günleri, kreş çıkış saati, öğrenebileceği yemek tarifleri arasında koşturmuştur.
Ama okulunda onun gibi iki farklı hayat yaşayan biri daha vardır. Kim mi?
İşte karşınızda Miyamura İzumi.
Miyamura sorunlarla geçen orta okul yaşantısında -bence- kendini kanıtlamak için bir çılgınlık yapmıştır. Hatta birden fazla çılgınlık. Vücudunun çoğunu kaplayan dövmeleri vardır ve neredeyse dokuz civarında piercinge sahiptir. Bunları kendi başına bir çengelli iğne yardımıyla yaptığını söylesem ne dersiniz peki? Benim canım çok tatlı olduğu için parmağıma küçük bir iğne bile batsa dayanamam açıkçası. İşte gerçek hali böyle olan Miyamura okulda tam bir otaku gibi takılır. Yaz kış çıkarmadığı ceketi, uzun saçları, sessiz kişiliğiyle Hori bile onun çok iyi notları olan bir kitap kurdu olduğunu düşünür.
Bu iki bahtsız bir gün Miyamura'nın, Hori'nin küçük kardeşi Shota'yı okulundan alıp eve bırakmasıyla karşılaşırlar. Bir tarafta liseli bir ev hanımı, diğer tarafta çokça dövme ve piersing sahibi serseri bir çocuk. Herkesin ortaya dökülen bu asıl halleriyle yavaşça bir arkadaşlık başlar. Artık Miyamura okul sonraları Shota ile oynamaya geliyor ve gelirken de pastanelerinden lezzetli kekler getiriyordur. İşte böyle devam eden günlerde çok saf bir aşk başlar. Ve siz okurken hem kahkalarla güler hem de mest olursunuz.
Eh peki bir insanın sadece iki yüzü olabilir mi? Tabi ki hayır.
Zamanla refleksleri çok kuvvetli olan aksi Miyamura'yı ve tam bir sadist olan kıskanç Hori'yi de tanıma şansı elde ederiz. Bir de kaç kişi Hori gibi sevgilisnden ona zorbalık yapmasını ister ki. Merak ettiyseniz önceden önerdiğim adresten veya dilediğiniz her hangi bir siteden okuyabilirsiniz.
-Ve karşınızda karakterlerimiz;
-"Seni sevdiğimi söyledim ama bunun için çok utanıyorum."
-"İki günlük ayrılık ve nasıl hiç aramazsın. Seni çok özledim Miyamura. Eve hoş geldin."
-Tatlı mı tatlı Shota'yı kim unutabilir. Onii-chan!
-"Özür dilerim. Ama seni her şeyden kıskanıyorum. Telefona kayıtlı kız isimlerinden bile. ^,^"



-Burada kıskandığı kişi bir kız desem kaç kişi inanır. Maalesef gerçek. Bir Miyamura gerçeği. :)
-Mutlulukla kalın!
-"Ablanı senden almayacağım ama Kyoko'yu alabilir miyim?"
-"Türlüyü sevmesem de seni tanımak istiyorum Miyamura."

-"Ağlamıyorum. Çünkü ayrılmayacağız"





Bir yazının daha sonuna geldik. Görüşmek üzere.
Mutlulukla kalın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder