Neler Hakkında Yazıyorum?

27 Ocak 2022 Perşembe

BCP Ocak * Koi Desu: Yankee-kun to Hakujou Garu - Dizi

Merhabalar.
Uzunca bir zaman ara verdiğim blog dünyasına geri dönmeye ve yazılarıma devam etmeye karar vermiştim. Tam o sırada da Sade ve Derin bloğu sayesinde Okurix bloğundaki Blogları Canlandırma Projesi etkinliğini keşfettim. Yazmaya yeniden ısınmak için düzenli bir etkinliğin içine girmek ve belli konularda yazmaya çalışmanın güzel bir tecrübe olacağını düşünerek ben de katılmaya karar verdim. Blogerda böyle etkinliklere devam edebileceğime cesaretim olmadığı için katılmıyordum bakalım bu süreç nasıl olacak? Eğer siz de etkinlik hakkında bilgi edinmek isterseniz buradan etkinlik hakkında detaylı bilgileri bulabilirsiniz. 
Bu ayın teması Uzak Doğu ve Çizgi Roman. Ben de Uzak Doğu seçeneğinden yola çıkarak son zamanlarda izlediğim ve çok sevdiğim bir Japon dizisini yazmaya karar verdim. Dizinin henüz 6. bölüme kadar Türkçe çevirisi mevcut. (Güncelleme: Tüm bölümlerin çevirisi tamamlandı.) Buradan izleyebilirsiniz. Yeni bölümler için İngilizce altyazı bekleniyor ancak Japonca bilenler raw bölümleri buradan bulabilirsiniz. Ben hiçbir spoiler almamak için sabırla Türkçe ya da İngilizce altyazıyı bekliyorum. Çünkü bu diziyi öyle sevdim ki yarım yamalak izlemek istemiyorum. Şimdi gelin size konusunu anlatayım.

Akaza Yukiko görme engelli bir genç kızdır. Bir gün sokakta sarı yoldan yürürken önünde bir karartı fark eder. Önündeki kişiden ona yol vermesini için ricada bulunur ama sesini duyuramaz. Bu kişi tüm şehrin korktuğu Siyah Panter lakaplı Kurokawa Morio'dur. O an arkadaşları ile hararetli bir konuşma yapan Kurokawa arkasında duran bu kızın ne yapmaya çalıştığını anlamaz ve ona sert çıkar. Yukiko birden üzerine gelen bu kişiden korkup değneğiyle ona yanlışlıkla vurur. Kendisine ilk defa bir kızın böyle davranması sebebiyle Korukawa Yukiko'dan çok etkilenir ve her yerde karşısına çıkmaya başlar. Kurokawa'nın ününü duyan Yukiko ondan çekinse de Kurokawa'nın ona olan davranışları ona karşı farklı düşünceler beslemesini sağlayacaktır. 
Ben Kurokawa karakterini çok sevdim. Eminim izleyen herkes de çok sevecekler. O kadar iyi kalpli ve Yukiko'ya karşı öyle sevgi dolu ki bayılıyorsunuz izlerken. Yankee geçmişi ve etrafına yaydığı ün kötü olsa da aslında kötülük yapma niyetinde olan biri olmadığı anlatılıyor. Onu ve arkadaş grubunu çok sevdim ben. 

Yukiko'nun ailesi de çok tatlılar. Aile ilişkileri ve Yukiko'nun engeline karşı takındıkları tavır gerçek bir yerden geliyor. Onun için endişelenirken aynı zamanda hayatını yaşaması için desteklemeleri, zaman zaman ablasıyla olan yüzleşmeleri çok duygusaldı. Yukiko zaten öyle harika biri ki. Onu izlemek, o bebeksi sesini duymak beni çok mutlu ediyor.

Dizideki bir diğer hayran olduğum karakter de Shishio. Kurokawa'nın ezeli rakibi ama aslında bambaşka bir yüzü olan bir karakter. Spoiler olmasın ama kıyamadığım sarışınım o benim. Şimdi bir dizisini daha izliyorum. Adı KeixYaku. Polis ve yakuzanın birlikte bir davayı çözme hikayesini anlatıyor. Şimdilik iki bölüm izledim ve güzel gidiyor. 


İşte buradaki gibi Kurokawa'nın öyle tatlı replkileri var ki. Gözlerden kalpler çıkararak izliyorsunuz. :D

Dizide aynı zamanda görme engelliler hakkında bilgi veren kısımlar da mevzut. Japonya'da görme engelli olan bir komedyenin kısa partlarla dizide bahsedilen şeyleri anlattığı kısımlar çok bilgi verici. Komedisi, farklı bir kültür olduğu için, bana hitap etmese de böyle bilgilenmek güzel. Bir yandan romantik bir aşk hikayesi, arkadaşlık, aile bağlarını izlerken diğer yandan engelli bireylerin karşılaştıkları durumları da görebiliyoruz.
Eğer jdrama seviyorsanız şans verin derim. Eminim hiç pişman olmayacaksınız. Etkinliğin diğer aylarında görüşmek üzere.
Mutlulukla kalın

38 yorum:

  1. Japon dizisi pek bilmiyorum ama Kore dizilerini anımsattı. Konusu ilgimi çekti, not alayım bunu bitince başlamak isterim. Kaç bölüm sürecek. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdiden iyi seyirler. Dizi 10 bölüm. Henüz 6. bölüme kadar çeviri gelmiş. Sanırım çevirmenlerin bazı sıkıntıları var tam emin değilim ama böyle bir şey duymuştum bir ara. Çeviriyi ben de sabırla bekliyorum. :D Japon dizileri de güzeldir. Eğer izlemek isterseniz şans verin derim. Ben jdramalardaki havayı ve işleyiş tarzını beğeniyorum.

      Sil
    2. İzlemeye başladım ama günde yarım bölüm falan izliyorum. :) Karakterler sevimli, hikaye güzel. Görme engelliler konusunda farkındalık da oluşturuyor. Huzur verici ama sürükleyici değil pek. :)

      Sil
    3. Benim için çok başka bir yerde dizi. Karakterlerle aşırı bağ kurdum ve çok sevdim o yüzden sürükleyicilik konuusnda objektif olamayacağım. :D Farkındalık yaratmak için çok güzel noktalara değiniyorlar. Bilmediğim pek çok şeyi öğrendim. İzlemeye başlamanıza sevdim umarım ilerleyen bölümler daha keyifli gelir. İyi seyirler. :)

      Sil
  2. Tokyo'da tren istasyonunda şapşal şapşal görme engellilerin yolunda durup da birisine çarpmaktan son anda kurtulmam geldi aklıma. Tam köyen indim şehere olmuştu. Ya japon kardeş, bizde de var bu işaretler ama körler onları takip edecek olsa ya ağaca toslar ya durağa. Alışmamışız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ben de izlerken öyle düşünüyorum. Özellikle bazı konularda bilgi verdiklerinde şaşırıyorum keşke bizde de olsa diye. Belki vardır da bilmiyorumdur diyorum hatta. O yönden bilgilendiriyor dizi bence. Ne güzel Tokyo'da bulunmuşsunuz. Darısı tüm isteyenlere, bana. :D

      Sil
    2. Darısı başına :)

      Sil
  3. Devam etmek konusunda bir endişen olmasın. Her ay katılma zorunluluğu yok. Arada kaçamak yapabilirsin. :)
    Jdrama olarak en son Sherlock Holmes in Japon versiyonuna bakmıştım.
    Bu dizinin konusu hoşuma gitti. Bir yerlere kaydedeyim. Bölümler tamamlanınca bakarım. Kalemine sağlık ve etkinliğimize hoş geldin. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Hoş buldum. :) Her ay olması rahatlatıyor evet. Öyle bir dizi duymamıştım hiç. Ben de ona bakayım. Şimdiden iyi seyirler. Umarım bir an önce gelir çeviriler. :D

      Sil
  4. çok sevdim konusunu, izlerim, oleey, katılman güzel, ocak ayında katılanları okursun artık, okurix listeyi yapar, şimdilik bikaç arkadaş yazdı, okurix, duygu emanet, pusarık, bez cadıları filan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim. Şimdiden iyi seyirler.:D Çok teşekkür ederim. :) Evet birkaç kişiyi gördüm, okudum. Bekliyorum ben de yazıları paylaşacağını söylemişti Okurix. Etkinlik listesindekileri takibe almıştım zaten bakalım paylaşıldıkça görürsem okuyorum arada.

      Sil
  5. Dizinin konusu hoşuma gitti, Japan fans'ı da biraz karıştırayım. :)
    Paylaşım için çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. İyi seyirler. :) Kaliteli bir site bence.

      Sil
  6. Seviyorum böyle dizileri ya çok sıcak geliyor. Kalemine sağlık ❣️

    YanıtlaSil
  7. jdrama değil de animesini izlemiştim sanırım ama jdramaya başlamalıyım diye düşündüm bu dizinin yorumunu okuyunca. hoşuma gitti konusu.
    bu arada sizi takibe aldım deepten görüp :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Hoş geldiniz. :) Animeleri ben de severim. Japon dizileri de animeler gibi çok çeşitli. İstediğiniz her türde, konuda dizi mevcut. Dizilerin formatına alışmak zaman alabilir ama diğer ülke yapımlarına benzemediği içi insanda ayrı bir yeri oluyor bence. Şimdiden iyi seyirler.

      Sil
  8. Öncelikle hoş geldin aramıza :) Yazını keyifle okudum. Uzu süredir Japon dizilerine göz atamadım ama bu dizi durduğu yer açısından çok hoşuma gitti. Yıldızlarla ekliyorum listeme Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Hoş buldum.:) Beğenmenize çok sevindim.

      Sil
  9. Ay bu diziyi sürekli gördüm ama adını bile okumamışım. Adamın yankee olduğunu bilsem atlarmışım. Oğlanın gözü de çizikti ama anlamadım ya :D Tanıttığın için teşekkür ederim. Bittiğinde izleyeceğim. Sarışın arkadaşı seviyorum. Brave: gunjyo senki filminde çok iyiydi. Ama KeixYaku BL gibi geldi afişten, öyle mi? Polis ve yakuza ortaklığı ilgini çekiyorsa Ouroboros dizisi fena değil. Shun Oguri yakuza 💕, İkuta Toma polis. Emeğine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum için çok teşekkür ederim. :) Şimdiden iyi seyirler. Ben de yankee, yakuza hikayelerini seviyorum. KeixYaku şu an için bromance diye geçiyor. Mangası blmiş ama dizi öyle olmayacak diyorlar. Kdramavari bir bromance var şimdilik. Karakterler birbirlerine ısındı ama bakalım bl olur mu emin değilim. Ama güzel dizi. Polisiyesi tahmin edilebilir ama oyuncular iyi bence. Oguri Shun'un dizisini gördüm ama sıraya almadım henüz. Çok iyi oyuncudur o da. Yakuza rolü de yakışmıştır bence. Dediğin filme de bakayım duymamıştım daha önce. Teşekkürler öneriler için. :)

      Sil
  10. Düzenli yazmak için bu tarz etkinlikler çok iyi oluyor. İnsanı yazma konusunda motive ediyor. Ben de katıldım bu etkinliğe. Ocakta yazamadım ama şubatın yazısı şimdiden hazır :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum nedense spame düşmüş yeni gördüm. Kusura bakmayın. Teşekkür ederim yorumunuz için. :)

      Sil
  11. Konu klişe geldi ama aşırı merak ettim. :) 8.bölüm çevrilmiş, normalde de 10 bölüm gözüküyor. Tamamen çevrilsin bakarım inşallah^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önceden durmuştu çeviri ama şimdi hızlandı. Bekliyorum ben de bitsin yeniden izleyeceğim baştan sona. Konu jdrama romcom tarzı. Klişe denebilir ama güzel klişe ben mest oluyorum her izlediğimde. Çok ayrı seviyorum bu diziyi. :D

      Sil
  12. Bu diziyi duymuştum daha önce ama çeviri tamamlanmadığı için izleyemedim :) Tüm bölümlerin çevirisi bitsin mutlaka izleyeceğim :) Emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. İyi seyirler şimdiden. :)

      Sil
  13. Konusu güzelmiş verdigi mesajlar da güzel japon dizisi pek bilmiyorum aslında animelerini ve filmlerini daha çok izlemisim bir ara bakayım bu diziye de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum için teşekkürler. İyi seyirler umarım beğenirsiniz. :)

      Sil
  14. Güzel bir diziye benziyor listeme ekledim . :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkürler. Umarım beğenirsiniz. :)

      Sil
  15. Konusu güzelmiş, not aldım bir kenara. Çevirisi tamamlansın izleme fırsatı yaratmaya çalışacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çevirisi tamamlandı. Siteden bulabilirsiniz. İyi seyirler dilerim şimdiden. Yorum için teşekkürler. :)

      Sil