Neler Hakkında Yazıyorum?

6 Mayıs 2024 Pazartesi

BCP Nisan * Bilimkurgu, Fantastik, Fantezi ve/veya Doğa, Bahar ~2024

Merhabalar.

Bu ayın konusu biraz geçe kaldı. Yoğun bir çalışma halindeyim. Temmuz'da Kpss'ye gireceğim. Günlerim hep ders çalışarak geçiyor. Birazcık da özlemişim bu test çözme olayını yalan yok ama genel olarak bunaltıcı olduğunu da söyleyebilirim. Zaman azaldığı için de başka şeylerle uğraşınca suçluluk duygusu yükleniyor bünyeye. Bakalım inşallah iyi bir puan alıp atanırım. Atanmak mı istiyorum onu da bilmiyorum ama galiba hayallerimin mesleği yerine karnımı doyuracak ve ülke şartlarında beni kimseye muhtaç bırakmayacak işe ihtiyacım var. Kendi başıma bir ev kurabilirsem hayattaki en büyük hayallerimden biri gerçek olacak. Şimdiden yalnızca kendime ait bir evin hayalini kuruyorum. Tek başına olmayı sabırsızlıkla bekliyorum. Hep böyle hissederdim ama büyüdükçe bu bir ihtiyaca dönüştü.

Bu ayın konusuna uygun bir dizi seçtim. Years and Years. İzlerken beni çok zorladı. Bir bölümde hüngür hüngür ağladım hatta. Genel olarak çok keyifli bir diziydi. Korkutucu bir keyif haha. Dizi 2019'dan 2034'e kadar olan zaman diliminde İngilitere'deki bir ailenin yaşantıları üzerinden dünyayı anlatıyor. Emma Thompson bayıldığım bir oyuncu onu izlemek çok güzel olsa da gerek karakteri gerekse partisinin sembolü gereği beni fazlasıyla rahatsız etti. Tanıdığım birilerine çok benzettim. Dizinin anlattığı her şeyin gerçek olacağına inanıyorum ben. Hem iyi hem kötü şeylerin. İnsanların kocaman bir potansiyele sahip olduğuna inanıyorum. İster kullasınlar ister kullanmasınlar. Kullanılmayan potansiyelin bile başka şekillerde dünyaya etkisi olduğunu düşünüyorum. Zaman ilerledikçe de sistemlerin insanları potansiyellerini bastırmaya zorladığına inanıyorum. Şu an benim gibi sınavlara çalışanları bile örnek gösterebilirim. Geleceğe karşı umutlu olan biri değilim. Kendi küçük hayatımda illaki mutlu olur, bir şekilde gülümseyerek yaşarım ama dünyanın geneline bakınca bir sürü sorun var ne yazık ki. Kapımı kapatırsam kendi özel hayatımda da işler yolundaysa benden iyisi yok. Böyle diye diye kendimizi oyalayacak şeylere yönelen insanlar topluluğu olduk. Bu dizi bunu da gösteriyor bence. Ne kadar büyük felaketler olursa olsun evlerinin içinde mutluluk varsa mutlular. Ne zaman ki evin içine sorunlar giriyor o zaman bireyler mutsuzlaşıyor. Daha yazarım ama vaktim yok dediğim gibi. Kısaca çok iyi dizi mutlaka izleyin derim. Ailenin bir parçası gibi hissettim ben izledikçe. Böyle hikayeler gerçekten çok keyifli. Dizideki büyükannenin yaşını düşününce ya ben de o kadar yaşarsam diye düşündüğüm anlar oldu. Ya ben de o kadar yaşarsam? İyi mi kötü mü onu bile bilmiyorum. Bakalım yaşayıp göreceğiz.

Mutlulukla kalın.

6 yorum:

  1. "... galiba hayallerimin mesleği yerine karnımı doyuracak ve ülke şartlarında beni kimseye muhtaç bırakmayacak işe ihtiyacım var."

    Çok iyi anlatıyor bu cümle gerçekleri. Ben de zamanında böyle düşünerek hiç hayalim olmayan, hatta asla yapmam dediğim öğretmenliğe başladım.
    "Hayal kurmak parayla mı?" diyenlere "Evet, öyle" demek isterim ben hep. Geçim derdi öyle bir şey ki insan durup da hayal bile kuramıyor. Yani en azından durup hayal kurabilecek kadar bir para kazanması gerekiyor insanın önce. Karnın doyacak ki kafan çalışacak.

    Mevzu sadece doymak değil tabi, kimseye muhtaç olmamak da var. Bu aşamayı geçince yine kuruluyor hayaller ve gerçekleştirmek kolaylaşıyor.

    Sınavda başarılar diliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. :) Hayal kurmak değil de hayalleri gerçekleştirmek paraya bakıyor gerçekten. Bir şeyin içine girince sevecek bir yön bulurum sanıyorum. Baktım hiç sevmiyorum onda da insan bir yol buluyor bence. Bakalım umarım her şey güzel olur herkes için. Keşke gerçekler böyle olmasaydı ama hayatta, ülkede bizden bağımsız çok fazla etken var bana göre.

      Sil
  2. emma thompson en iyi oyuncu yaaa. dizi önemli demek ki saol :) mayıs ayı temalarını da yazdım son yazımda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bence de öyle. Tamam bakayım teşekkürler haber verdiğin için. :)

      Sil
  3. Ne güzel bir iç dökme de olmuş. Gelecekten umudunuzu siz gençler bari yitirmeyin lütfen. Yazarken, düşünürken, aktarırken bu ifadeleri kullanan bir bireyden hiç umut kesilir mi? Büyükanne deyince "Sağlıklı yaş almak" çok önemli gerçekten!
    "Zekâ bir uyum yeteneği" olarak tanımlanır. Belki biraz daha özgüven ve sabır gerekiyor.
    Yolunuz açık olsun. Başarınızdan bizi mutlak haberdar edin.
    Ne güzel, blogdan bir meslektaşımız daha olacak.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sözleriniz beni çok etkiledi çok teşekkür ederim. Kendi adıma son birkaç yılda ülke gündeminden dolayı duygularım o kadar değişken ki. Birkaç ay içinde tepkilerim, umudum, umutsuzluğum değişiveriyor. Ama çabalamaktan vazgeçmek istemiyorum. Umarım umudu da en kısa zaman da bulurum ve çevremde hep umutlu insanlar görürüm. İnşallah güzel sonuçlar alırsam mutlulukla paylaşırım sizlerle de. Emek veren herkes en iyi şekillerde emeklerinin karşılığını alır umarım. Çok teşekkür ederim yorumunuz için. :)

      Sil