Neler Hakkında Yazıyorum?

1 Ağustos 2023 Salı

BCP Temmuz * Komedi, Mizah, Alman Edebiyatı

Merhabalar.

Bu BCP'ler de olmasa buraya uğradığım yok valla. Havalar çok sıcak. Yaz kurslarına başladım. Almanca ve İşaret Dili öğreniyorum. Geriye dönüp bakınca bu yoğunluk iyi geliyor ve mutlu ediyor beni. Konu Alman edebiyatıyken hazır da Almanca öğreniyorum diye kitap seçmek istedim ama yeni dönem insanı kitap okuyamıyormuş. Topu tüm dünyaya atayım da ben tembel görünmeyeyim. :D

Kitap okumadığım için ben de dizilerden seçtim bu ay. İlk dizimiz benim aşık olduğum Jeon Do Yeon'un dizisi, Crash Course in Romance. Yetişkin insanların aşk hikayelerini seviyorsanız mutlaka izleyin. Hayat koşuşturmasında olan iki insanın başta düşmanlıkla başlayan daha sonra hoşlantıya dönen çok tatlı, çok romantik hikayesi. Aşk adam Jung Kyung Ho da bizi bir kez daha hayran bırakıyor. Hele Dispatch'in sevgilisiyle yakaladığı bir an var. Resmen gerçek kdrama. Gözlerimde kalplerle okumuştum o haberi. :)

İkinci dizimiz de Kore'den The Boy Next Door. Webtoondan uyarlanmış. Choi Woo Shik ile Jang Ki Yong çok sevdiğim aktörler. İkisini böyle bir hikayede izlemek aşırı eğlenceliydi. Sürekli kahkaha atıyorsunuz. Ben zaten bromance ve bl dizilerini izlemeyi çok seviyorum. İşin içine komedi de girince tam safe dizilerden oluyor. 

Ve son olarak da güncel izlediğim bir Tayland dizisini önereceğim. Be My Favorite. Tayland sektöründen gelen haberler beni sektörden çok soğutmuştu. Ama bu dizi nasıl olduysa ilgimi çekti ve bir bakayım derken müptelası oldum. Gawin çok sevdiğim bir oyuncu. Krist sıkıntılı biri olsa da benim gözümde, iyi bir oyuncu olduğu için ve Gawin ile enerjileri süper uyumlu olduğu için izlerken de keyif alıyorum. Biraz fantastik, biraz dram, bolca romantik komedi. Bu dizi bl türünde. Onu da belirteyim izleyecekler için.

Benim bu ayım böyle. Sıcakta hiçbir şey yapmak gelmiyor içimden. Çok bunaltıcı. Konuları da uzun uzun yazmak isterdim ama klavye bile yanıyor şu an. Umarım blogları gezip okuyacak enerjim ve odağım olur. Siz de bir şeyler okumakta zorlanıyor musunuz? Hayat sanki korona sonrası bambaşkalaştı. hıh.

Mutlulukla kalın. :)

18 yorum:

  1. İşaret dili kursu nasıl gidiyor, öğrenmek isterdim ben de. :)
    Sıcaklarda bir şey yapmak istemiyor insan. Az da olsa okumaya devam ediyorum. :)
    İlk diziyi başkası da önermişti, biraz merak ettim ama izler miyim bilmiyorum. :) Hiç Tayland dizisi izlemedim, merak ediyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum için teşekkür ederim. :) Kurs güzel gidiyor. Yavaş öğreniyorum ama keyifli. Sadece belli bir kabul yok işaretlerde. Kursta öğrendiğimizle internette öğretilenler çok farklı. O şekilde teyit edememek veya hatırlayamamak zorluyor.

      Sil
  2. sıcakta insanın bişey yapası gelmiyor ivit yaa :) diziler iyiymiş özellikle tayland olanı severim gibiii :) tenk yuuu :)

    YanıtlaSil
  3. "Blogları Canlandırma Projesi" bloglarda bir canlılık yarattı mı acaba? Her ayın temasında 3 farklı konu var. Belki çok şey yazılabilir, farklı düşünceler kaleme alınabilir. Ama toplum olarak yorulduk gerçekten. Görseller daha kolay izleyci buluyor, siyah beyazdan çok bol renkli, canlı sayfalar arıyoruz. Az sözle çok şey anlatmaya çalışıyoruz. Emojiler çoğaldıkça seçenekler de değişiyor. Beden dili akıl dilinin birkaç adım ilerisinde yer alıyor.
    Temmuz Ayı ya da korona veya seçimler bir etken olsa da bizler de değişime mi uğradık... ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bcp olmasa ben hiç yazmazdım galiba. Şimdi her ay aklımda oluyor en azından. Yapmam gereken kadar blog gezip okuyamadım ama bazen okuduğumu bile anlamaz oluyorum. Gerçekten yorulduk. Bazen görüntü de yoruyor hatta. Ben teknoloji ile gelen değişimden memnunum. Ama bu odak problemleri gibi problem diyebileceğim kısma kaydığında düzeltmek için uğraşıyorum. Teşekkür ederim yorum için.

      Sil
  4. Salgın sırasında işaret diline ben de başlamıştım ama devam edemedim. İçimde kaldı. Çok da kolay bulmadım açıkçası:)
    Size kolaylıklar dilerim. Sevgiler Bonheur...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Akılda kalması zor ama biraz pratikle olur umarım. Ben de daha başlardayım. Teşekkürler yorumunuz için. Sevgiler. :)

      Sil
  5. Sıcaklar herkesi bunalttı gerçekten. Ben hiçbir şey yapmak istemiyorum değil de evimin en serin köşesine geçip dizi izlemek istiyorum galiba en çok buna ihtiyacım var :D Crash Course in Romance listemde Kyung Ho için izleyeceğim :) Ahh çok tatlı bir adam. O bahsettiğin anı da biliyorum çok tatlı fotoğraflardı :) The Boy Next Door dizisini daha önce hiç duymamıştım. Woo Shik ve Ki Yong.. Nasıl bir ikili olduklarını izlemek istiyoruum :D :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim evde serin köşe yok. Her yer ışık alıyor. Bir de şimdi ben dışında herkes hasta onlardan kaçıyorum. :D İyi seyirler dilerim. Umarım seversiniz. Woo Shik ve Ki Yong da harika bir ikili olmuş bana göre. Arada açıp keyiflenip kapattığım dizilerden. Teşekkürler yorumunuz için. :)

      Sil
  6. Crash Course son zamanlarda izlediğim en tatlış diziydi ya bayıldım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok güzeldi. Yetişkinlerin aşk hikayesini en güzel anlatan dizilerden. Ve başarılı olan kişilerin bu başarıyı korumak için ne kadar zorlandıklarını izlemek de güzeldi. Gerçekçi dizileri izlemeyi çok seviyorum ben. Teşekkür ederim yorumunuz için. :)

      Sil
  7. Tavsiye dizilerde 3te 3 yapmışım kendimi tebrik ettim :) BMF hiç ummadığım kadar sardı beni, hikaye çok evrensel oyuncular da çok iyiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa beni de bir anda etkisine aldı ve en sevdiğim diziler arasına girdi. Bu hafta finali izledim ve benim de favorim olduğuna karar verdim. :D Ben bu yazıda önerdiğim dizileri çok seviyorum. Önerilerde bildiğim işler olunca ben de çok seviniyorum. Teşekkürler yorumun için. :)

      Sil
  8. Diziler için yorum yapmaktan ziyade aldığınız kurslar ilgimi çekti. İşaret dili kursu çok güzel bir şey. Başarılar dilerim. Sıcak konusunda haklısınız. Ama kitap sever biri olunca yine okunuyor diyebilirim. 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kurslar ilerledikçe daha da güzelleşti. Teşekkür ederim. :) Ben okuyamıyorum ya. Daha doğrusu kolay vazgeçtim. Liste kabarık ama ertele ertele gelmiyor sonu. Son 50 sayfam var mesela kitapta çok merak ediyorum. Kitabı da sevdim ama okumuyorum. Gün ne ara başlıyor ne ara bitiyor farkına varmadan geçmiş oluyor. Disiplinli olup her gün şu sayfa okuyacağım diye başlasam hem okurum hem de düzene girer ama.

      Sil
  9. Dizi tavsiyeleri icin tesekkurler, komedi seyretmek iyi geliyor insana. Su siralar pek komedi modunda degilim ama mutlaka o moda girecegim zaman gelecektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. :) Her zaman farklı dönemler oluyor izleme seçimlerinde. Umarım şans verince seversiniz. :D

      Sil