Neler Hakkında Yazıyorum?

9 Kasım 2020 Pazartesi

To Each His Own - Film

Merhabalar.

Dün izlediğim ve çok etkilendiğim bir filmi anlatmak için geldim buraya. Filmimiz 2017 yılında yapılmış bir Japon filmi. 

Konusu şöyle; Aoyama Takashi iş arayışı sürecinde sürekli red cevabı almış en sonunda kabul edildiği şirkete de yeterki işim olsun diye düşünerek girmiş biridir. İşinden memnun olmasa da hatta patronlarının yetkisini kötüye kullanmasına ve hatta zorbalıklarına mağruz kalsa da işsiz kalma düşüncesi ile dayanıp devam etmeye çalışır. Ancak ruhsal olarak o kadar yıpranmıştır ki her yeni gün eziyet gibi gelmeye başlar. Bir gün iş çıkışı tren durağında beklerken gelen trenin önüne atlayıp intihar etmeye karar verir. Tam kendini atacakken Yamamoto adında biri onu kurtarır.



İlk okuldan arkadaş olduklarını söyler ve ikili içmeye bir izakayaya giderler. Orada öğretmenlerden, eski günlerden bahsederler. Aoyama, Yamamoto'yu hatırlamıyordur ama eski sınıf arkadaşını arayıp sorduğunda tam da Yamamoto'nun söylediği gibi 3. sınıfta nakil olan bir Yamamoto Jun vardır. 
İki arkadaş her gün beraber takılmaya başlarlar. Yamamoto'nun hayatına girmesiyle Aoyama da daha neşeli bir insan olmuştur. Hayat koşuşturması içinde fark etmediği çoğu şeyi fark etmeye başlar.

***Sonrası Spoiler***


Ancak işteki sıkıntılar bitmemiştir. Üzerine aldığı bir projede başarısız olunca depresif günler geri gelir. Ayrıca Yamamoto'nun aslında sınıf arkadaşı olmadığını kendi tanıdığı kişini şu an Amerika'da olduğunu öğrenir. Güveni kırıldığı için onunla görüşmeyi de keser. Gittikçe daha beter bataklığa sürekliyordur. 
Bir gün Yamamoto'yu araştırırken bir blogta onun resmini görür. Aslında Yamamoto yıllar önce çalıştığı şirketin çatısından atlayıp intihar etmiştir. Ne olduğunu bir türlü anlayamaz hatta Yamamoto'nun bir ruh olduğunu bile düşünür. Ama ne olursa olsun ayakları onu çatıya götürür. Tam alayacakken Yamamoto onu bulur. Hayatını kim için yaşadığını sorar. Kendisini ve onu sevenleri düşünmesini ister.
Yamamoto'nun konuşması ve desteği sayesinde kendini düşünmeye karar veren Aoyama ailesinin yanına gider ve istifa edeceğini söyler. Ailesi de onu sonuna kadar desteklemektedir. Artık geri dönüp istifa etmekten başka bir işi kalmamıştır. 

Tokyo'ya döner. Yamamoto'yu bulur. Onu bir kafeye çağırıp oradan onu izlemesini söyler. Gidip istifasını verecek ve yanına gelecektir. Çok etkileyici bir konuşmayla istifa eder. Koşarak geri döndüğünde Yamamoto'yu yerinde bulamaz. 
Onu araştırmaya başlar ve yolu bir yetimhaneye düşer. Oranın müdürünün kızı Yamamoto ile çocukluk arkadaşıır. Ve onun ikiziyle.
Yamamoto (adı Yuu) ve kardeşi Jun ailelerinin ölümüyle yetimhanede kalmaya başlamışlardır. Jun gittikçe içine kapanmıştır. Yuu da onu teselli etmek için bir albümdeki resmi gösterir. "Onların da aileleri yok ama nasıl gülümsediklerine bak. Sen de öyle gülümseyebilirsin." der. Böylece iki kardeşin hayali Afrika'ya gidip orada gönüllü olmaktır. Jun doktor, Yuu ise öğretmen olacaktır. Ancak sınav zamanı Jun başaramaz. İşe girip aynı anda sınava hazırlanır. Ancak yine başaramaz. Yuu üniversiteye gidiyordur. Gönüllü olarak da Afrika'ya gidip gelmektedir. Jun gittikçe daha da umutsuzluğa düşer. Kardeşinin uzaklaşması da onu iyice mahveder ve intihar eder.
Yuu bu olanlarla yıkılır. Bir gün Aoyama'nın yüzünde de aynı Jun'un yüzündeki o ifadeyi görür. Onu takip eder ve tren istasyonunda intihar etmeye çalıştığını anlar ve onu kurtarır. Daha sonra da onun yanında durup yeniden umut dolması ve kendi için iyi olanı seçmesi için destekler.
Aoyama ile son görüşmelerinden sonra öğretmenlik yaptığı yere döner. 
Yamamoto orada çok mutludur. Hem kendi hem de kardeşinin hayalini yaşamaya çalışıyordur. 


Bir gün bir misafiri gelir. :)







***Spoiler son***
Film benim çok ama çok hoşuma gitti. Lisede benim de Afrika'ya gidip gönüllü çalışma hayalim vardı. Belki bir gün fırsatım olursa yapamayı çok isterim. Yamamoto'nun oradaki  mutluluğu o kadar gerçekti ki. Kesinlikle oradaki melekleriyle yaşamanın onu çok mutlu ettiği anlaşılıyor.
Aoyama gibi pek çok insan vardır eminim. Dilerim kimse böyle bir yolu seçmez ve Aoyama gibi asıl önemli olanı keşfeder.
İzlemeyi düşünenler için ben Mor Fansub sitesinden izledim. Şimdiden iyi seyirler.
Mutlulukla kalın. 

6 yorum:

  1. Sevindim. :) İyi seyirler şimdiden. :D

    YanıtlaSil
  2. aldım hemen listeyee cakemaker ın yanınaa :)

    YanıtlaSil
  3. Hi dear, your blog is so beautiful. I really like it.
    Follow for follow? I already follow you. Btw I am the new one and I would appreciate it.

    https://salyaves.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  4. İzlemem lazım, konusu iyi. Teşekkürler.

    YanıtlaSil