Neler Hakkında Yazıyorum?

21 Eylül 2020 Pazartesi

Killing Stalking - Webtoon

Merhabalar.

Bugün uzun zamandan sonra webtoon yazısı ile geldim buralara. Benim son zamanlarda okuduğum en güzel işlerden biri bu webtoon. Psikolojisi bozuk karakterler okumayı çok sevdiğim için en sevdiğim webtoonlar arasına bile girebilir hatta. Webtoonlarda öyle bir şey var bence karakterler daha gerçekçi. Mangalarda çok keskin karakter çizgileri varken webtoonlarda çok yönlü anlatılıyorlar. O yüzden webtoonlar ayrı bir yerde.

Önce konudan kısaca bahsedeyim sonra uzun uzun kendi yorumumu yapayım. Konusu, Yoon Bum dört sene geç gittiği üniversitede Oh Sang Woo isminde bir çocuğa aşık olur. Artık duyguları o kadar artar ki her yerde onu takip etmeye başlar. Bir gün gizlice Oh Sang Woo'nun evine girmeye çalışır. Ancak evde gördüğü şey onun hayal ettiği Sang Woo'dan tamamen farklıdır. Bu noktadan sonra ikilinin ilişkileri karanlık bir boyut kazanır. Yaşadıkları olaylarla, arada olan flashback'lerle karakterlerin nasıl insanlar olduğunu ve neyin onları bu noktaya getirdiğini görürüz.
Webtoonu okumak için birkaç kaynak bırakıyorum buraya. Burada bazı bölümler eksik yüklenmiş. Aynı bölüm ikinci defa açıldıysa anlayın ki eksik var. Burada ise bölümler tam ama sürekli reklam çıkıyor. Ben okuduğum sıralar internet sıkıntısı çektiğim için indirmiştim ve öyle okumuştum. Siz de buradan indirebilirsiniz. 

Şimdi kendi yorumuma geçeyim. Buralar spoiler olabilir ona göre. 

Webtoonun büyük bir hayran kitlesi var gördüğüm kadarıyla. Yayınlanırken bile çok büyük ses getirmiş. İnternette bir sürü fanart ya da fmv görebilirsinizi bununla ilgili. Ben pek kafamdaki şeklini bozmak istemediğim için bakmadım ama meraklıları varsa buyursun.
Aynı zamanda hayranlar arasında çatışma da oluşturmuş webtoon. Bazıları ikilinin ilişkisini aşk olarak görürken bazıları sorunlu bir ilişkide olduklarını ve romantikleştirilmemesi gerektiğini savunuyor. Ben ikinci gruptayım. Webtoonu okumak beni rahatsız etmedi. Aksine bayılarak okudum çünkü böyle psikolojik ve suç konulu işleri seviyorum. Ama bazen kötü kötüdür içinde zorlama bir iyi aramamalıyız.
Karakterlerin ikisi de geçmişten taşıdığı yaralarla yaşıyorlar. Yoon Bum ailesi ölmüş ve büyükannesi ve amcası ile büyüyen birisidir. Yaşından daha cılız olması ve aile içi şiddet görmesi ile dışarıya karşı ürkek büyüyen bir çocuktur.
Yanına yaklaşan her insana karşı başta temkinli olsada sonradan anında ona bağlanan bir yapısı vardı bence Bum'ın. Ve yaşadığı hiçbir kötü olayı da geride bırakamayan bir karakterdi. Sang Woo'ya olan bağlılığı ve hatta sevgisi bu yoldan başka bir sevgi görmediği için bile olabilir. Küçüklükten beri şiddet ve hatta istismara uğramış ama hayatı daha kötüye gitmesin diye kabullenmiş. Yazar belirtmiyor ama belki de yaşadığı kötü muameleyi bile bir yerden sonra ilgi olarak kabullenmiş bile olabilir. Hissetiği o sevgi açlığı ile de ona biraz iyi davranan herkese kolayca bağlanabilen bir karakter Bum benim gözümde. Finalde lisede onu kıran kıza karşı gösterdiği olumlu tavırla da bunu anlayabiliriz bence. O kızı hiç aşamamış hatta onun yarattığı psikolojik yaralar yüzünden katil olmuş biri Bum ama sonunda yine ondan gelen bir güzel davranışa kanıp onu hayatında tutabiliyor. 
Sang Woo ise bambaşka bir yerde. Tamamen parçalanmış bir çocuk bence Sang Woo. Ailesi ile ilgili büyük problemler var. Biz ailesinin bir iyi bir kötü olduğunu görüyoruz seri boyunca. Anne ve baba bir mutlular bir değiller. Belki de şiddetin hep var olduğu bir evdi onlarınki arada olan güzel anılar da sonrasında yaşanan şiddetle değerini kaybediyordu. Anne Sang Woo'nun bebekliğinden beri psikolojisi bozuk bir halde anladığım kadarıyla. Baba o zamanlar sevecen davranırken Sang Woo'nun ilkokula başladığı zamanlarda şiddet uygulayan bir figüre dönüşüyor. O sıralar Sang Woo annesine de çok bağlı ve annesi de Sang Woo'yu bir evlattan çok ona aradığı sevgiyi verebilecek olan biri gibi görüyor. Daha sonra işler çığırından çıkıp da baba ölünce anne Sang Woo'yu babanın yerine koyuyor.
Sang Woo ve Bum arasında yaşanan cinsel ilişkyi de ben buna bağlıyorum. Anne o zaman Sang Woo'yu o şekilde istismar etmeseydi Bum'ı annesi yerine koyan Sang Woo o şekilde davranmayacaktı. Annesinin ölümünü atlatamayan ve Bum'ı onun yerine koyan Sang Woo da annesi ile bağdaştırdığı ne varsa Bum ile yapmaya başladı. Zaten yazar da Sang Woo'nun eşcinsel olmadığını söylüyor. 
Sang Woo'nun bu sevgi açlığı da çok bariz işlenmiş seride. Bum onu sevdiğini söylediğinde tavırları tamamen değişiyor. Hatta her kötü olayda Bum'a sığınan biri haline geliyor. Konser sonrası sana sarılmak istiyorum demesi, kırıcı bir söz söylediğinde hemen pişman olup özür dilemesi hatta hastanede onu sayıklaması.
Polis merkezindeki yaptıkları sahte geliyor ama bana. Sadece polisleri inandırmak için o kadar aşırıya kaçtı. Sonra da zaten ilişkileri daha da değişti. 
Açıkça söyleyeyim polis beni seri boyunca sinir etti. Sırf kendi çıkarı için çalışıyor gibi hissettim hiç de öyle adaleti önemsiyor bir hali yoktu. Sonunda yakalanacaklardı tabii ama polis nedense benim sevmediğim bir karakter oldu.
Sang Woo'nun ölümü ise telefonun başında beni dumur etti desem yeridir. Bum'ın yaşadığı o çaresizliği ben de hissettim okurken. İki gün önce gelsem görecektim dedi ya...
İşte böyle benim çok sevdiğim bir seri Killing Stalking. Yazarın açıklamalarıyla da anlam kazanan çok yeri var. Böyle işlerde detayları yakalamak da benim hoşuma gidiyor o yüzden tekrar tekrar okumak istediğim bir iş. Siz de psikolojik konuları seviyorsanız şans verebilirsiniz.
Mutlulukla kalın.

11 yorum:

  1. piki o zaman tişkür. stranger diye bir kore dizisi var öyle heycanlı kiiii, suç dizisii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duydum sanki şu apartmanda geçen mi? İzleme listemde tam benlik konusu çünkü eğer oysa. Bakayım. Teşekkürler. :)

      Sil
    2. hayıır o strangers from hell, iyi dizi tabii, bu stranger, suç, savcılık filan :)

      Sil
  2. İlgi çekiciymiş. Daha önce hiç webtoon okumadım açılışı bununla yapacağım sanırım. Anlatımın da çok hoş ben gelirim buralara artık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım beğenirsiniz. Teşekkür ederim. Her zaman beklerim. :)

      Sil
  3. Ahah, öğrenmenin yaşı yokmuş. Bugün de Webtoonun ne olduğunu öğrendim. Daha önce hiç duymamıştım:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel. :) Başka webtoon önerilerim de var blogta eğer ilginizi çektiyse okuyabilirsiniz.

      Sil
  4. Daha geçen gün blog'um 11. yaşını bitirip 12'ye girdi, ara vermeden yazan blog'ları görmek pek hoş oluyor :)
    Webtoonlar bu ara iyice popüler oldu sanki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke ben de sizin kadar istikrarlı yazasabilsem ama nerede? Bir süredir boşlamıştım blogu ama eksikliğini hissediyorum kesinlikle. O yüzden hep geri dönecek motivasyonum oluyor. Yeni yaşınız kutlu olsun daha nice 12 senelere. :)

      Sil