Neler Hakkında Yazıyorum?

29 Ağustos 2017 Salı

Eskilerden Ne Kaldı?

Merhabalar.
Birkaç gündür evde hummalı bir bayram temizliği sürüp gidiyor. Kıyı köşe girişilen bu yorucu temizlik anlarında da vazgeçilmezim müzik oluyor elbette.
Sürekli arka arkaya dinlediğim bir müzik var şu sıralar. Belki hatırlayanınız vardır. 2002 yılında Beşik Kertmesi diye bir dizi vardı. Çocukluğumdan en net hatırladığım şeylerden biri bu dizi. Karakterlerinin o kadar çok severdim ki. Ferdi'yi, Tekgül'ü, Ay dede'yi, Dabi Dabi şarkısını hala özlemle hatırlıyorum. En net hatırladığım şey de ne zaman kuyumcuların önünden geçsem cama yapışıp Tekgül yüzüğü aradığım.
İşte bir gün aklıma düştü onların şarkılarını araştırdım. Zaten Olgun Şimşek'in sesi çok güzel. Hele öyle bir türkü söylüyor ki...
Hem müziğin naif sözleriyle içim açıldı hem de eskilerden anılar aklıma geldikçe mutlu oldum. Tabii yanımda silinmeyi bekleyen mutfak dolapları anlık krizler geçirtmedi değil. :D
Belki izlemiş olan ve seven birileri vardır diye yazayım dedim. Eski dizilerin tadı şimdi anlaşılıyor gerçekten. Daha saymaya çalışsam neler çıkar. Büyümek güzel şey. Tek kötü yanı biz büyüdükçe insanların bizi kontrol etme istekleri de büyüyor. İyice depresif bir hale bürünmeden kaçıyorum iş yapmaya.
Şarkıyı dinlerken mutlulukla kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder