Neler Hakkında Yazıyorum?

15 Ekim 2016 Cumartesi

Sora Kara Furu İchioku No Hoshi - Dizi

Merhabalar.
Her ne kadar farklı konularda yazmaya çalışsam da elimi dizi-filmlerden çekemiyorum bu aralar. Yine bir j-drama ile huzurunuzdayım efendim.
Bu arada söylemeden geçemeyeceğim. Japon dizileri deyince çoğu kişi beğenmez. Başta ben de öyleydim. Çünkü hep -yeteneksiz demek istemesem de- kötü oyunculuklarla karşılaştım. Sonra biraz üzerine düşüp araştırınca çok kaliteli yapımlar buldum. Gerek manga olsun gerek anime gerekse sinemadaki yapımlar Japon işi olanlar bana daha çok hayata yakınmış gibi geliyor. İnsanın yadırgadığı duyguları daha çok gösteriyormuş gibi.
Evet lafı iyice uzatmadan dizimizin tanıtımını yapalım.
Dizinin adı One million stars falling from the sky. Japoncası ise başlıkta yazdığım gibi. Eğer arşiv yapmak isterseniz başlıktaki adıyla Yeppudaa'da aratabilirsiniz. Zira benim kaynağım yine orası.
Konusuna gelecek olursak; dizi olay yeri inceleme ekiplerinin bir ölümü soruşturması ile başlıyor. Daha sonra olayın çözülmesi ve inanılmaz ilginç yerlere gitmesi ile devam ediyor.
Bana göre dizinin iki erkek baş rolü var. Birincisi polis memuru Dojima Kanzo (Akashiya Sanma) ve aşçı yamağı Katase Ryo (Kimura Takuya) kendisi izleyenler varsa 2046 adlı filmde de oynamıştır.
-Bu film ve yönetmenin diğer filmleri tarafımdan şiddetle tavsiye edilir.-
Gelişen olaylar ve Ryo'nun harika mimikleri ile unutulmaz bir dizi izlediğimi düşünüyorum. Dedektifimiz sayesinde hayallerimden biri olan Japonya'ya gidersem udon yemeden dönmeyeceğimi de söylemek istiyorum.
Eğer önceki yazılarımı okuyan varsa benim spoi adı altında tüm içeriği yazdığımı bilir. Bunun nedeni bu bloğu kendime bir anı olarak yazıyor olmam ve ileride yaşadığım, geçmişte beni mutlu eden şeyleri yeniden okuyup hissedebilmek. Ancak bu dizi için bunu yapmayacağım. O kadar yüksek bir temposu var ki eğer olur da okuyan biri çıkarsa ona her şeyi anlatmak büyük bir kayıp olur. Bunun için beni etkileyen resimleri paylaşacağım. Onları da bölüm sırasına göre paylaşacağım için merak duygusunu kaybetmek istemeyenler hepsine bakmak zorunda değiller.

 Dedektif Kan-chan
Esas adam Ryo. Yanındaki ise dizinin bir diğer oyuncusu Miwa-chan.

Miwa zengin bir ailenin biricik prensesidir. Hayatta her istediği olan, iyilik meleği gibi dolaşan, alçak gönüllü bir kızdır. Ancak ortaklık nedeniyle istemediği biriyle nişanlıdır. Ryo işte tam bu kaybolmuşlukta çıkar karşısına. Bir yanlış anlaşılma olmasın aman. Kızımız başrol değildir. Esas kız Yuko'nın arkadaşıdır.

Yuko (Kou Shibasaki) ve hep göreceğimiz meşhur kuş.


Yemek masası sohbetleri

İlk randevu

'Hiç birini öldürdün mü?'
'Peki ne hissettin?'

Çocukluk fotoğrafları

Sigara bu dizinin en güzel görsellerindendi

Arkadaki pano 'Akuman' -şeytan- benzetmeleri için anlamlıydı ve bana Wong Kar Wai filmlerindeki o oteli hatırlattı.

'Gözlerin çok yalnız bakıyor.'

'Birleştirilmiş gibiyiz.'

-Beni sınıyor musun?
+Hayır, kapı kilitliydi. Ne yapacağımı bilemedim.

'Ben buradayım.'

'Baka Mitai' 
-Aptal gibisin-

'Atashi na onii-chan wa atashi ga mamoru.'
-Abimi ben koruyacağım.-

'Belki vermeden önce ateş ederim.'






'Hiç kimse, hiçbir şey bana verilmedi.'

 

'Benim de mutlu bir hayatım vardı.'







'Tesadüf'




-SON-

Sanki sırf kendim için koyduğumu düşündüğüm görsellerden sonra kapanışa geçebiliriz.
One million stars falling from the sky. Öyle bir diziydi ki ne kadar etkilendiğimi anlatmaya kelimeler yetmez. 
Çok güzeldi.
O kadar içselleştirdim ki bazı prodüksiyon hatalarını bile görmezden gelebildim. Zira izlerken en çok böyle şeyler gözüme batar. 
Her bölümdeki yaşananlarla, finaliyle, arayıp durduğum müzikleriyle harikaydı.
İlgilenenlere ve Takuya'nın hayranı olmak isteyenlere duyurulur.
Gelelim müziklere, final bölümünde dedektifin arabasında çalan bir müzik vardı arkadaşlar. Bu müziğin enstrümantal kısmını buldum ancak ne sözlü olanı ne de şarkıcısını bulamıyordum. İki aydır durmadan aradım. Sonra bir sabah -bu Cuma- uyanır uyanmaz elime telefonu alıp araştırmaya başladım. Öyle birden bire.
Ve...
Buldum!

Kyu Sakamoto'dan Miagete goran yoru no hoshi wo

Şimdi deli gibi bunu dinliyorum. Evet ben o bir müziğe takıp bıkana kadar dinleyenlerdenim. 
Aklımda olan yazıları yazdıkça yenileri türüyor nedense. Zaman bulursam kaçar gelirim yine buralara.
İzleyeceklere iyi seyirler.
Mutlulukla kalın.


2 yorum:

  1. diziyi nereden izleyebilirim acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Yeppudaa sitesinden izlemiştim ama şimdi orası kapandı. Adminler yeni bir sayfada dizi filmlerin indirme linklerini paylaşıyorlar. https://firaricepaylasimlar.blogspot.com/ Buradan bakabilirsiniz. Yorum olarak diziyi istediğinizi söylerseniz de yardımcı olacaklardır. İyi seyirler.

      Sil