Neler Hakkında Yazıyorum?

30 Kasım 2023 Perşembe

BCP Kasım * Çocuklar, Hayvanlar ve Bilim Kurgu

Merhabalar.
BCP Kasım ayı ile karşınızdayım. Ben bu ay için Beastars animesini seçtim. 2 sezonluk bir anime. Konusu benim için çok orijinaldi o yüzden ben de yeri ayrı oldu. Karakterlerini çok sevdim. Verdiği duygusal tona bayıldım. Gerçekten çok keyifliydi.
Konusuna gelirsek sadece hayvanlardan oluşan bir dünyada etçil ve otçul hayvanlar barış içinde yaşamaktadır. Hikayenin geçtiği Cherryton Akademisi'nde herkesin rahatça eğitim alması için her detay düşünülmüştür. Her şey yolunda giderken bir gün bir lama saldırıya uğrar ve öldürülür. Bu durum okuldaki bütün etçillerin şüpheli konuma düşmesine neden olur. Etçil hayvanlarda kendi aralarında gerçek doğalarını, otçullardan farklı olan fiziksel üstünlüklerini ve bu üstünlüğe rağmen medeniyet içinde yaşamanın gerekliliklerini sorgulamaktadır. Biz bu sorgulamaları bir kurt olan Legoshi ile izleriz. Legoshi kocamandır ve nadir kurt türlerinden biridir. Toplum için faydalı olmak isteyen iyi niyetli bir kurt olan Legoshi bu trajik olayı da çözmek ve okulda hakim olan tehdit havasını yok etmek ister. Bu isteği ile yolu okulun başkanı Louis ve hikayesi beni çok etkileyen Haru ile kesişir. 
Ben Legoshi, Louis ve Haru'yu çok sevdim. Anime de gerçekten çok güzeldi. Karakterlerin dönüşümleri, sorgulamaları, geçmişleri, birbirleriyle olan ilişkileri çok etkileyiciydi. Bence anime sevmiyorsanız bile izleyin. Sadece olay hayvanlar alemine geçiyor geri kalan her şey tıpkı insanları anlatıyor. 
Mutlulukla kalın. 

18 yorum:

  1. Hikaye güzelmiş gerçekten. Keyifle izlemene sevindim. Suçlu kimdi acaba 🧐

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. :) O olay çok ilginç bir yere bağlandı. Ben hem sevdim hem farklı beklerdim. Ama olayı bizim baş karakterlerimize bağladılar ve o kısmı çok sevdim.

      Sil
    2. No spoiler demek, mecbur izliycez şimdi haha.

      Sil
    3. İsterseniz veririm tabii. En sevdiğim şey spoiler vermek. :)

      Sil
    4. Evet evet evet 🌼🌼🌼

      Sil
    5. ***Spoiler uyarısı***
      Belirteyim de önce okumak istemeyen kaçsın hemen. Şimdi başta ölen otobur biri Lama. Biz en sonda onu öldüren kişinin arkadaşı olan bir ayı olduğunu öğreniyoruz. Bu ayı etoburların güçlü oldukları halde toplumda dışlandığını, bu güçleri yüzünden yalnızlığa itildiklerini düşünüyor. Ama bu ortamda o lama ona yaklaşıp onunla en yakın arkadaş olmuş. Kendi aralarında konuşurken konu bu ayının yaşadığı kimlik bunalımına geliyor ve Lama diyor ki madem öyle beni ye. Gerçek dostlar bunu yapar. Böylece hep beraber oluruz. Ayı da tamam diyor ve yiyor. Ama onun açısından bu vahşi bir eylem sadece dostluk için değil. Zaten gerçek etin tadını alan etoburlar da saldırganlaşıyorlar gittikçe. Hatta et karaborsası bile var. İşte burada geyik Louis devreye giriyor. Louis evlatlıkmış hem de bu karaborsadan alınmış. O da geri dönüp bu dünyada hayatta kalıp bu çetenin lideri olmak istiyor. Oluyor da. Bir yandan sistemin içinden sorunları çözmek istiyor. Legoshi ile de karşı karşıya geliyorlar sıkça. Ama aralarından da bir bağ var bir şekilde. Tavşan karakteri ile Legoshi de birbirini seviyorlar ama Legoshi ona yaklaşamıyor bir türlü. Amacı katili bulmak. Katili bulunca da onunla mücadele ediyorlar, savaşıyorlar. Sonra bir noktada Legoshi güçsüz kalıyor ve Louis ona kendisini yemesini söylüyor. Karaborsadan kalan ayağındaki damgayı gösteriyor. O Louis'in o bacağını yiyecek ve güçlenecek Louis de özgür kalacak dövmeli bacağından kurtulacak. Ve bu sayede Legoshi ayıyı yeniyor. Ona gerçek etobur otobur dostluğunun bu olduğunu söylüyorlar. Herkes hayatına dönüyor ve bitiyor.

      Sil
    6. Vaaaay anladım. Çok teşekkür ederim uzuuun uzun yazdığın için 😍 ulen Lama 🤧

      Sil
    7. Rica ederim. En sevdiğim şeydir bir şeyler anlatmak. İkizler olarak çenem düşük. :D

      Sil
  2. hımm pekii yani bunu da izlicez :) senin yazdıklarından çok izleyeceğim var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepsini çok keyifli, mutlu, sağlıklı zamanlarda izle deepciğim. Umarım keyif alırsın. İyi seyirler şimdiden. :)

      Sil
  3. Bu aralar böyle bişeylerle kafamı dağıtmaya çok ihtiyacım var güzel oldu bu. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım keyif alırsınız. İyi seyirler. :)

      Sil
  4. Yeni dünya düzeninde, sanal ortamda çocuklara dolayısıyla yetişkinlere kalıcı, iyi mesajlar veren filmleri, dizi ve öyküleri fark edip onları başkalarının da paylaşımına sunmak ne güzel. Bir zamanlar La Fontaine Masalları vardı. Çocuklar da büyükler de severek, gerekli dersleri çıkararak okurlardı.
    Teşekkürler tanıtımınız için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu çok duyuyorum 'yeni dünya düzeni'. Bence de farkında olup çocuklara yönelik yayınlar geliştirilmeli. Ben teşekkür ederim.

      Sil
  5. Ellerine sağlık herkesi izlemeye teşvik eden bir öneri olmuş :3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Uzun zamandır yazmıyorum doğru düzgün paslanmışım ama beğendiyseniz çok mutlu oldum. :)

      Sil