Neler Hakkında Yazıyorum?

1 Temmuz 2023 Cumartesi

BCP Haziran * Fransız Edebiyatı ve Doğa

 Merhabalar.

Haziran bitti bile. Nasıl geçti hiç anlamadım bu sefer. Sıcaklar bizim burada bir anda bastırdı. Yorgandan pikeye hızlı bir geçiş yaptık. Hastalanırım diye korkuyordum ama şükür kuru öksürükten başka bir şey yok gibi. Bu aralar karşıma çıkan Tehlikeli İlişkiler kitabından uyarlanan şeyler daha çok gözüme çarptı ya da öncesinde bildiklerimle bir şekilde denk geldim. O yüzden bu ay için bu kitabı seçtim. Tehlikeli İlişkiler - Choderlos De Laclos.

Kitap mektuplaşmalar şeklinde ilerliyor. Zamanında bloğa yazdığım bir yazıyı da koyayım buraya. Ayrıntılı okumak isteyen bakabilir çünkü pek vaktim yok yazacak. Dediğim gibi bu kitabın çeşitli yıllarda uyarlamaları yapılmış bolca. Bazıları çok uymuştu bazıları yetersizdi. Ama ben hepsine bir şekilde ulaştım. Garip bir şekilde ilgimi çekiyor bu konu. Karakterleri üzmeye aşırı yatkın bir konu olduğundan her halde. Ben trajedi, dram gibi konulara bayılırım.

Bu günlük bu kadar olsun o halde. Herkesin bayramını kutlarım. Yakın zaman da hayatımda bazı değişikler olabilir. Yine. :) Belki bu yazmamı kolaylaştırır ve daha çok yazı yazarım buraya. Kelime Oyunu hep aklımda. Çok yazmak istiyorum. Ama iştesi var. Neyse halledeceğiz diye umuyorum. Bir hayatımı ortaya saçıp yeniden toplayayım da ferahlasın.

Hoşçakalın.

Mutlulukla kalın.

16 yorum:

  1. Aşk büsbütün umut kesilirse o zaman, ancak o zaman ölür.
    Bu cümleyi sonuna kadar destekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aşka dair çok anlamlı sözler var. Teşekkürler yorum için.

      Sil
  2. Henüz okumadım ama her zaman olmasa da bazen dram okuma ve izleme ihtiyacı ağır basıyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben en çok dram seviyorum. Birkaç gündür film geceleri yapıyorum çoğu mutsuz bitti. Ama elim hep onlara gidiyor.

      Sil
  3. değişiklik iyidir hayırlı olsun :) iş belki başka şehir yalnız yaşamak gibi şeyler olabilir, bloga çok yazabilceğine göre :) tehlikeli ilişkiler güzel kipat ivit :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Yok iş değil ya keşke olsa. Olursa yeniden okul olacak sınava girdim. Birkaç planım var. Bir de bilgisayarımın ekranı bozulmuştu. Başka ekranla toplama şeklinde kullanıyordum pek rahat değildi. Bir de evde net bir yerim yoktu. Şimdi hem yeni bir bilgisayarım hem de okulu kazanırsam tekrar bir öğrenci evi maceram olacak. Daha rahat ederim diye düşünüyorum. Bakalım sonuçlar gelsin yazarım yine. Teşekkür ederim ilgin için. :)

      Sil
  4. Sanki sadece Haziran değil, bu yıl akıp geçti adeta. Ne çok da olumsuzluklar yaşandı bu aya kadar. Dileriz artık daha güzel günler yaşansın.
    Tehlikeli ilişkiler sanki bir film adı gibi kalmış belleğimde. Kitabı okumadım sanırım.
    Sağlıklı, güzel günlere.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gerçekten öyle. Tüm dünyada hiç aklıma gelmeyenler oluyor. Ben biraz dalgaya alan biri olduğum işi şakaya vuruyorum çoğu zaman ama endişe verici çok şey var hem ülkemizde hem de dünyada. Bakalım bizim ömrümüze de bunlar düşmüş şahitlik ediyoruz bir şekilde. Umarım her şey güzel olur.
      Çok fazla aynı adlı film uyarlaması var. Genel olarak tercih edilen bir konu mutlaka duymuşsunuzdur oralardan. Teşekkür ederim yorumunuz için. :)

      Sil
  5. hayal ettiğin ve beklediğin ne ise hayırlısıyla gerçekleşsin o haldee :) isteyip de bir türlü yazamamak benim de sorunlarımdan biri anlıyorum o yüzden :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. :) Bazen böyle oluyor malesef.

      Sil
  6. Hayatınızdaki değişiklikler hayır ile sonuçlarnır ins. Eģitim günümüzde 1. Sırada yer alıyor. Öğrencilik hayati zordur ama geride güzel hatıralar da bırakır. Hayallerinizde muvaffak olursunuz umarım. Kitabı okumadım ama ismi bana da tanıdık geldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Benim kısıtlı çalışma tecrübem var ama bence öğrencilik en güzeli. Tabi çalıştığım işlerle de alakalı olabilir bilemiyorum. Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. :)

      Sil
  7. Saçıp toplayın bakalım, biz buradayız dönüşünüzü bekleriz. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. :) Ben de buralardayım. Bcp sağolsun arayı açmamı engelliyor.

      Sil
  8. Kitabı okumadım ama ah tam aksinizim. Dram benden uzak olsun, ben isterim hep gülmek :) Hüzünçlü olduğunu öğrendiğim iyi oldu, neye yaklaşmayacağımı biliyorum artık :D Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. :) Ben teşekkür ederim yorumunuz için.

      Sil