Neler Hakkında Yazıyorum?

10 Haziran 2019 Pazartesi

Hasee Toh Phasee - Film

Merhabalar.
Çok çok önceki postların birinde eskiden izleyip çok sevdiğim filmler olduğunu ve onları yazmayı istediğimi söylemiştim. Şu an hangi yazıda olduğunu hatırlamıyor olsam da böyle bir yazı var. :)
Yazmaya üşendiğimden geri dönüp tekrar tekrar izlediğim halde blogda yok o filmler maalesef. Ama artık harekete geçme zamanı. Kendime boşa geçireceğim zaman vermeyeceğim. Bugün itibariyle birikmiş filmleri yazmaya başlayacağım.
İlk filmimiz Hindistan'dan geliyor. Bana göre dehşet yakışıklı bir erkek baş rolümüz var. Tabii ondan da güzel olanı ise süper yetenekli bir kadın başrol olması. Hadi hemen tanıtıma geçelim ondan sonra ise spoi kısmında coşalım.
Konu şöyle, Meeta (Parineeti Chopra) üstün zekalı bir çocuktur. Ama onun bilime olan merakı akrabalarını hiç mutlu etmez. Tek destek veren babasıdır. Ta ki bir gün Meeta evden kaçana kadar.
Nikhil (Sidharth Malhotra) ise polis olan babasının kuralcılığına rağmen aşırı yaramaz ve kafasına eseni yapan birisidir. 
Biz başlangıçta bu ikisinin çocukluklarını kısaca görürüz. Daha sonra ikili bir düğünde karşılaşırlar. Meeta evden kaçıyordur. Nikhil de ona yardım eder.










Ama ikilinin yolları o gece ayrılır. Ve Nikhil o düğünde bir başka kızla tanışır. Aradan yedi yıl geçer ve Nikhil o kızla nişanlanır.


Karishma zengin bir ailenin kızıdır ve Nikhil'in de çok para kazanacağı bir iş yapmasını ister. Bunun için de Nikhil bir organizasyon işi kurmaya çalışır ama hep başarısız olur. Tam düğün hazırlıkları sürerken Meeta ülkeye döner. Karisha da Nikhil'den ona bir yer bulmasını ister. 



Nikhil bir bakar yıllar önceki kız karşısında.
Meeta kimdir? Neden garip davranmaktadır? Dahası bu düğün sorunsuz bir şekilde gerçekleşebilecek midir?
Gelin okuyup öğrenelim. 

***SPOİLER***
Nikhil, Meeta için kalacak bir yer ayarlar ama daha sonra düğün eğlencesi için -düğün olmadan önce parti gibi şeyler yapıyorlar sanırım kız evi ve erkek evi- kız tarafına gidince Meeta'nın Karishma'nın kız kardeşi olduğunu öğrenir. Evden kaçtığı için adının bile geçmesi yasaklanmıştır. Karishma da olayı kimseye söylemeden, düğünü mahvetmeden, halletmek ister ama Nikhil böyle bir şeyi ondan sakladığını duyunca çok kızar ve Meeta'yı alıp kendi evine götürür.

Bu, ikilinin sipariş tarzı oldu daha sonra.

Meeta stresle baş etmek için antidepresan kullanıyordu ve bu hapları içince de biraz 'garip'leşiyordu.


Bu da o anlardan biri.

Meeta'nın zekasını konuşturduğu anlar.



Kriket meselesi şu. İkisi ilk tanıştıklarında kriket oynanan bir sahadan geçerken oyunun daha da zor olması için fikir üretiyorlardı. Nikhil ondan bahsediyor.

Sadece karizmatik olduğu için burada bu fotoğraflar. :)

Burada kıyamıyorsunuz.
Meşhur interval kısmı da burası.
Nikhil gibi deli dolu birini bile garanti isteyen birine dönüştüren bir hayat bu işte. Gel de dertlenme.







Yaaa bunlar süper gerçekten hemen açıp izlesenizeee. 



Burada ben de ekrana Meeta gibi baktım.


Aslında film boyunca istediğiniz bu ama benim anlamadığım aileler bunu nasıl kabul edecek. Bizde olsa aylarca unutulmayacak dedikodu malzemesi olurdu. Ama el aleme göre yaşamaktansa mutlu olacağımız şekilde yaşamalıyız.











Filmin en sevdiğim şarkısı başlıyor burada.


Planlar planlar.




Bu filmde en güzeli o düğün telaşesini çok güzel yansıtmış olmalarıydı. Bir anda eve dolan kalabalık, her yerde yatak-kıyafet-bulaşık, sağdan soldan geçen insanlar. Eğer sizde evde yapılan bir düğüne katıldıysanız tam böyle curcunalı oluyor.




Vee acayip komik bir sahne. Kıyamam kuzuma yaa. :)





Bakışa bak bakışa. :-*


Dertli yavrum benim. Ama dermanı da sende kuzu.



Karishma Meeta'ya eski telefonunu vermişti. Meeta da Nikhil ona git dedikten sonra telefonu kardeşinin odasına bıraktı. Tam düğün günü telefonu bulan Karishma.



Mutsuz evlilik, en korktuğum.

Burası hala bana dokunur.



Ve o kırılma anı.





Vee damat kaçar.

Başladıkları yerde bitti. <3


Ayy en çok da bu karaktere üzüldüm. Meeta'nın ilaç içtikten sonraki tuhaf hallerine bile aşıktı yavrum. Ama maalesef olmayınca olmuyor.
Mutlu son.
Birde en sonunda Nihkil ve Meeta'nın babaları bir yere oturmuş sağa sola bakıyorlardı o kısımda efsane. Herkes Nikhil'i soruyor babası o polis olacak diyor. Meeta'nın amcası olaylar karşısında şaşkın ne olacak şimdi derken Meeta'nın babası yine Nikhil'den kurtulamadık gelir birazdan diyor. Efsaneydi efsane.

Eveet çok çok çok komik bir film. Hint filmi sevenler kaçırmasın. Hikayenin ilerleyişi, danslar, diyaloglar, yukarıda bahsettiğim o düğün hazırlıklarının hazırlığını tüm gerçekliği ile gösterilmesi. (Alıntı: Bu filmde en güzeli o düğün telaşesini çok güzel yansıtmış olmalarıydı. Bir anda eve dolan kalabalık, her yerde yatak-kıyafet-bulaşık, sağdan soldan geçen insanlar. Eğer sizde evde yapılan bir düğüne katıldıysanız tam böyle curcunalı oluyor.) Hepsi çok güzeldi. İzlemeyi düşünenler geciktirmesin. Keyifli oldukları bir anda daha da keyiflenmek için açıp izlesinler.
Siz de eğer filmi izlediyseniz yorumlarda fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.
Mutlulukla kalın.

7 yorum:

  1. harika bir tanıtım olmuş canım hemen not aldım teşekkürler ...

    YanıtlaSil
  2. bunu da izliycem :) hint filmleri eğlenceli yaa. son yazımda üç tane hint filmi var. bir deneyebilirsin yanii :)

    YanıtlaSil
  3. speaking için, aynanın karşısında konuşabilirsin, taklit edebilirsin, ingilizce konuşmalar dinle ve taklit et, konuş ve kaydet, dinle, bulabilirsen bir amerikalı filan bul, onunla konuş, bol bol ingilizce radyo dinle, nette toefl ve ielts speaking çalışmaları var. bol örnek var. ielts ve toefl speking kitapları var. cd li. onlardan al. gidebilirsen amerikan kültür ve ingiliz kültürde conversation clupler var, onlara katıl. ielts ve toefl kitapları var. orda da speaking çalışmaları var. nette yutupta speaking videolarını izle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle çok çok teşekkür ederim vakit ayırıp böyle ayrıntılı bir cevap verdiğin için. Mutlaka deneyeceğim yöntemleri. Dili taklit etmeyi çok yapıyorum her izlediğim, dinlediğim yabancı dilde o tonlamayla ya da farklı şekillerde tekrar söylemeye çalışırım. Yaşadığım şehirde bu kurslar var mı bilmiyorum ama araştıracağım. Tekrar çok teşekkür ederim. Umarım hallederim. Üzerine düştükçe geliştiğimi fark ediyorum ve bu beni motive ediyor.

      Sil
  4. Çok teşekkür ederim. İyi seyirler şimdiden. :)

    YanıtlaSil