Neler Hakkında Yazıyorum?

18 Ocak 2019 Cuma

Eşleştirme Mimi

Merhabalar.
Sevgili Deeptone'nun sayfasında gördüğüm bir mim yazısı için geldim. Sevde'nin Şiirleri sayfasının başlattığı bir mim. Onların cevaplarını da okumak isterseniz tıklamanız yeterli.
Şimdi bu güzel ve anlamlı mimi cevaplamaya geçelim isterseniz.


1-Hayat sizce nedir?

Hayat bana göre beni en çok yoran şey. Bazen öyle oluyor ki nefes almak, vücudumu bir yerlere taşımak, insanlara bakmak bana çok fazla gelebiliyor. İç sıkıntıları çok olan bir insanımdır ama bunların hepsi sanki içimdeki küçük bir kutuda oluyor gibidir. Yani dışarıdan bakan birisi asla benim bir şeyi kafaya taktığımı ya da o ortamdan kaçıp gitmek istediğimi anlayamaz.

Aynı zamanda hayat doğaya, aileme, gökyüzüne baktığımda beni tazeleyen her şeyin iyi olabileceğine dair umut veren bir şey oluyor. Ve ben her yukarıda anlattığım sıkıntıları hissettiğimde açık alana gidip derin bir nefes alıyorum. İçimden beni en çok sevenle konuşuyorum ve eğer yakınsak aileme sımsıkı sarılıyorum.

Dışarıdaki tüketen etkenlerden bir an olsun uzaklaşmak için de kağıt kaleme sarılıyorum.

2- Sen nasıl bir insansın?

OLUMLU

Öncelikle ben çok düzenli bir insanım. Şu an aklıma ilk gelen bu. Daha sonra içi sevgi dolu bir insan olduğumu düşünüyorum. Çünkü her gördüğüm şeyde bir iyi yön bulabilir ve onu sevebilirim. Her türlü olumsuzluğu ve farklılığı anlayışla karşılayabilirim. Hayatta insanların en önce mutluluk için yaşaması gerektiğini düşünürüm. Tam bir Pollyanna'yım. İyi bir dinleyiciyim çünkü bir şeyler hakkında birilerini dinlemeyi çok severim. Hediye vermeyi çok severim, almayı da. Sürpriz yapmayı çok severim ama bana yapılmasından pek hoşlanmam.

OLUMSUZ

Çok üşengecim. Bazen kardeşlerime karşı çok otoriterim. Babam tam müdür tipi var sende der hatta. Biraz daha relax olmak isterdim kurallar konusunda. Çabuk karar değiştirim. Hem bir şeyler alırken hem de hayatıma dair kararlar alırken. Biri ile tanıştığımda çok gerilirim ve konuşurken içten içe utanırım. Ama buna rağmen göz temasını asla bozmam. Hiç girişken bir insan değilim. Genelde daha sonra yapmadıklarım için çok pişman olurum. Öpülmeyi ve sarılmayı hiç sevmem. Bana göre bu kötü değil ama insanlara kötü hissettirdiğimi düşünüyorum. Arkadaşlarım çoktur, hepsini de çok severim ama birine özelimi anlatmak için yıllar geçmesi gerekir. Zor yakınlaşan biriyimdir. O yüzden samimi olduğum arkadaşlarım benim için çok değerlidir.

3- İnsanlar sizi hiç üzüp kırdı mı?

Evet hem de daha çok küçükken arkadaşlarım onlara olan güvenimi kırdı. O yüzden yukarı anlattığım sorunlarım var. Ama artık bunu geride bıraktım. Hayatın bana verdiği ders olarak görüyorum. O arkadaşlarımında çocukluğuna veriyorum. Şimdi ise yakın olduğum insanlardan hiç böyle bir şey görmedim. İnşallah da görmem. Küsmek yerine sorunları konuşmak taraftarıyım.
En sevdiğim ve hep kullandığım kitap ayracımda Sylvia Plath'ın bir sözü var. "Kimseden bir şey bekleme böylece asla hayal kırıldığı yaşamazsın". Bunu hayatımda uygulamaya çalışıyorum daha çok.

4- Sizce dost nedir?

Bence dost, uzun zaman yanında olandır. Uzaktan olsa da seni hatırlayan. Yanında olamasa da iyiliğini düşünen. Sevgisini bazen bir sözle bazen bir hareketle belli edendir. Güzel anılara sahip olduğun insandır. Yeri geldiğinde hatanı söyleyen yeri geldiğinde hatasını kabul edendir. Sözü, hareketi özenli olandır. Derdinle dertlenen, kahkahanla şenlenendir.

Umarım herkes gerçek dostlar edinir ve bu çekilmez dünya yaşanılır olur.
Benden bu kadar. Biraz mim dışında iç dökme yazısı oldu benim için. Önceden blogda böyle yazılar da yazardım ama uzun zamandır yazmamıştım.
Bu güzel mimi isteyen yapabilir. Yorumlarda belirtebilirsiniz sizinkileri de okumayı çok isterim. Sondaki eşleştirmeyi merakla bekliyorum.
Mutlulukla kalın.

17 yorum:

  1. Bu mimi çok beğendim. Verdiğiniz cevaplarınizda kendinizi ifade etmeniz de oldukça güzel. Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim. Begenmenize sevindim. :)

      Sil
  2. ayyyyy hem iyiiii hem de normalsin işteeeee yaaaaa müdür :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu duymak cok iyi geldi. :) Tesekkurler.

      Sil
  3. Sitenizi yeni fark ettim ve hemen takibe aldım, benim siteye de beklerim, geniş kitleler oluşturmak daima güzeldir...Selam ve Dua ile...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hos geldiniz. Tabi ugramayi cok isterim. Tesekkurler.

      Sil
  4. keyifle okudum mimin soruları harika seçilmiş...sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Evet çok güzel sorular. Sevgiler. :)

      Sil
  5. Ne içten cevaplar :) Sevgili eşleştirme mimi partnerim olduğun için koştum geldim samimi iç döküşler gördüm mutlu oldum. Bakalım sorularımız nasıl olacak birbirimize ve cevaplar da tabiki de ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Mutlu olmanıza çok sevindim. :) Kafamda bir sürü fikir dolaşıyor. En içime sinenleri seçmek istiyorum. Ben de merakla bekliyorum.

      Sil
  6. Bu mimi ilk kez deep tone'da görmüş, hem soruları hem de Deep'in açık yürekli cevaplarını beğenmiştim. Hatırladığım kadarıyla deep mimlere pek katılmazdı ama belli ki ilginç bulmuş. Sizin cevaplarınızı da samimi gördüm. Bir bakıma insanın kendi kendini yüzleştirmesi gibi. Ben de bu soruları kendime sorup cevaplamak isterim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkür ederim. Böyle düşünmenize çok sevindim. Merakla cevaplarınızı bekliyorum o zaman. :)

      Sil
  7. Merhaba bazen bazı şeyler insanın içini dökmesi için nasip olur her şey nasip demek ki senin buna ihtiyacın varmış küçüklük olayın dan sonra kimsenin seni kırmamasına yada üzmemesine sevindim çünkü kırgınlık çok zor atlatılan hatta izi bile kalan bir şey kitap ayracın da ki kişinin sözü gerçekten ne kadar anlamlı bir söz hayat bir imtihan ne yapalım yaşıyoruz işte bu arada yazın çok güzel olmuş ellerine sağlık cana yakın ol ama çok da olma öyle işte :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkür ederim. Çok doğru yazdıklarınız. Hayat her şeyi çıkarıyor karşımıza. Mutlu insanlar olmak dileğiyle...

      Sil
  8. Bugun ben de yayinladim bunu..
    Sizi de izlemeye aldim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim. Yazinizi okumaya gidiyorum hemen. :)

      Sil
    2. Zaten okumustum sabah. Bir suredir ben de sizi takipteyim. Kullanici adindan taniyamadim basta. Kusura bakmayin.

      Sil